Milliárdokat lapátolnak a budavári istállóba és mélygarázsba

Milliárdokat lapátolnak a budavári istállóba és mélygarázsba

Az év utolsó hétvégéjén sem állhat le a kormányzati forráskiosztás: a december 29-i Magyar Közlöny szerint közel 7,2 milliárdos pluszforrást szán a Miniszterelnökség arra, hogy új helyiségeket alakítson ki a budai Vár területén és a paloták alatt – mindezt a várnegyedet átalakító Hauszman-terv keretében, de már a jövő évi költségvetés terhére oldják meg.

A pénz egy részét a Csikós udvar alatti második Várgarázs építésére fordítják: a 240 férőhelyesre tervezett parkoló kapcsolódik a Várgarázs I.-hez, és már eddig is 4,8 milliárdot költöttek rá – eredetileg 2017 végére akarták befejezni, de a munkálatok jelenleg is tartanak.

A 7,2 milliárdból a kormányhatározat szerint egy új istállót is építenek, és kialakítanak egy rámpát a Lovarda út és a Hunyadi udvar között.

http://mno.hu/

A kormány összesen öt mélygarázst tervez a budai Vár alá, mintegy 900 férőhellyel, hogy parkolóhelyeket biztosítsanak a várba költöző minisztériumok számára, és enyhítsék a környék forgalmát.

Tavaly májusban még csupán 10 milliárdos büdzsével számoltak a projekt kapcsán, ez emelkedett most közel a duplájára. A tárcák költöztetését, a karmelita kolostor felújítását is tartalmazó Hauszman-terv akár 200 milliárdba is kerülhet az Átlátszó szerint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »