Milliós prémium az állami cégvezetőknek

Milliós prémium az állami cégvezetőknek

Két helyen, a Magyar Export-Import Bank Zrt-nél és a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál nem osztottak prémiumot, mert a külügy azt állítja, hogy 2015 óta nem ad bonuszt a vezető tiszségviselőknek.

Ezeken kívűl a többi állami végnél jelentős jutalom ütötte a vezetők markát. Bár forintban nem tudjuk mennyir jelent, de nyolcvan százalékos prémium járt az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesének, és a Duna Menti Vízmű Zrt. műszaki igazgatójának is.

A MÁV-nál a lap kiszámolta, hogy körülbelül 23,6 millió forint kerülhetett prémiumként kiosztásra.Dávid Ilona vezérigazgató havi ötmilliós bruttókeresete mellé tízszázalékos prémiumot kapott, ami hatmillió forintot jelent.

A helyettesek havi bruttó 1,8-3 milliót keresnek, amihez 2016-ban 2,1-3,6 milliós kiegészítés társult.A biztonsági és jogi igazgató jobban járt. Ők az éves jövedelmük húsz százalékát vihették haza pluszban, azaz 4,3 millió forintot.

A Magyar Postáná vezércsere miatt két részletben osztották a prémiumot, Szarka Zsolt hétmilliós, míg az őt augusztusban váltó Illés Zoltán ötmilliós jutalmat kapott.

A postánál 2016-ban 67,3 millió forintott osztottak szét prémiumként a hetven fős vezetés között, míg a 30 ezer alkalmazott között nem sokkal többet, 78,2 milliót.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »