Milliós repülőjegyek Lázár Jánoséknál

Milliós repülőjegyek Lázár Jánoséknál

Több érdekes tétel és milliós repülőjegyek is szerepelnek abban az összesítésben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé a Miniszterelnökség vezetőinek külföldi kiküldetéseiről. Takács Szabolcs Ferenc államtitkár és Szilágyi Péter helyettes államtitkár költött a legtöbbet utazásra az idei első fél évben. Bár Takács az uniós ügyekért felel, a legdrágább útjai nem európai célpontok voltak. Január végén tíz napot töltött Kanadában és az Egyesült Államokban, összesen 3,3 millióért. Ennek a nagy részét, 3 millió forintot a repülőjegyre költötték, miközben a szállásra csupán 219 ezret fordítottak ez idő alatt, a napidíjnál pedig 107 ezer forintot tüntettek fel. Volt egy négynapos útja is az Egyesült Államokba március közepén, az 1,4 millió forintba került, míg az áprilisi, Hollandiát és Indiát érintő utazás ugyancsak ennyit emésztett fel. Mindkét esetben 1,1 millió forint körüli volt a repülőjegyek költsége.

Hírdetés

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár februárban tíz napot töltött Argentínában, Chilében és Uruguayban, amire majdnem egymillió forintot költöttek, de ott a repülőjegyek csak 587 ezer forintot tettek ki. Egyébként Sonkodi Balázs stratégiai ügyekért felelős államtitkárnál is feltűnik ugyanaz a négynapos egyesült államokbeli út, mint Takács Szabolcs Ferencnél, azzal a különbséggel, hogy ő nem vette igénybe az 53 ezer forintos napidíjat.

Lázár János kancelláriaminiszternek az első fél évben csak egynapos belgiumi útjai voltak, viszont sem repülőjegyre, sem napidíjra nem költött, legalábbis nem a hivatalos minisztériumi keretből. A jelek szerint Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár is maga fizette januári csehországi repülőjegyét.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »