Mindenszentek: Szatyorból a házipénztárba fizették be a TaxiPlus közel 81 millió forintos jegyzett tőkéjét – miután felvásárolta a 6×6 Taxi

Mindenszentek: Szatyorból a házipénztárba fizették be a TaxiPlus közel 81 millió forintos jegyzett tőkéjét – miután felvásárolta a 6×6 Taxi

Mindenszentek: Szatyorból a házipénztárba fizették be a TaxiPlus közel 81 millió forintos jegyzett tőkéjét – miután felvásárolta a 6×6 Taxi

Készpénzben, a cég házipénztárába fizették be a Taxiplus World Kft. jegyzett tőkéjének nagyobbik részét – 80 millió 777 ezer forintot -, azt követően, hogy a 6×6 Taxi megvásárolta a Taxiplus-t működtető vállalkozást. Történt mindez november elsején, Mindenszentek napján. Ugyanezen a napon a 6×6 Taxi Kft. ügyvezetője foglalta el a TaxiPlus World Kft. ügyvezetői székét, néhány órával azelőtt, hogy a közel 81 millió forint megérkezett a társaság központjába, így a csinos összeget már ő vette át – értesült a Privatkopo.hu.

Zengő Zoltán, a 6×6 Taxi többségi tulajdonosa november 6-án elektronikus üzenetben tájékoztatta a 6×6, valamint a TaxiPlus munkatársait, hogy a 6×6 taxi Kft. megvásárolta a konkurens taxi társaságot.

A Privatkopo.hu birtokába került dokumentumok tanúsága szerint november elsején – munkaszüneti napon – több változás is történt a TaxiPlus-nál. Ezek közül a legfontosabb, hogy Ferenczi Éva, a 6×6 Taxi Kft. ügyvezetője foglalta el a TaxiPlus World Kft. ügyvezetői pozícióját, ami megerősíti, hogy a 6×6 Taxi tulajdonosai valóban bekebelezték a konkurens taxi társaságot. Az új ügyvezető alatt talán még meg sem melegedett a főnöki szék, amikor 80 millió 777 ezer forint készpénzzel megérkezett a Total Original Invest Kft. képviselője, és a jelzett összeget – jegyzett tőkeként – átadta a frissen megválasztott ügyvezetőnek, aki elhelyezte azt a TaxiPlus World Kft. házipénztárába. A 2017 tavaszán alapított Total Original Invest Kft. egyébként – micsoda véletlen! – ugyancsak november első napján lett a TaxiPlus World Kft. tulajdonosa. A Total Original Invest Kft. – nem pénzbeli betétként – ugyancsak a Taxiplus World Kft. rendelkezésére bocsátott különböző tárgyi eszközöket (amelyek korábban a június elején „elhagyott” TaxiPlus Európa Kft. tulajdonát képezték), összesen 24 millió 222 ezer forint értékben.

Hírdetés

A vonatkozó törvény ugyan nem tiltja a jegyzett tőke készpénzben, házipénztárba történő befizetését, azonban elgondolkodtató, hogy banki utalás helyett szatyorban „sétáltattak” több mint 80 millió forintot – Mindenszentek napján…

A cégnyilvántartás szerint a TaxiPlus World Kft. jegyzett tőkéjét már 2017. június 1. napján 108 millió forintra emelte a tulajdonos, ám azt – 3 millió forint kivételével – csak november elsején bocsátotta a társaság rendelkezésére. Vélhetően abból az összegből, amit Zengőék vételárként fizettek a TaxiPlus-ért.

A TaxiPlus World Kft. jegyzett tőkéjét azért kellett 3 millióról legalább 100 millió forintra emelni, mert június elején a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság őrizetbe vette a Liszt Ferenc repülőtéren a gépek földi kiszolgálását végző Celebi Ground Handling Hungary Kft. három vezetőjét, valamint a társaság számára személyszállító szolgáltatást nyújtó TaxiPlus Europe Kft. egyik munkatársát. A gyanú szerint a taxi társaság ügyintézője rendszeresen kenőpénzt szállított a Celebi vezetőinek azért, hogy a TaxiPlus fuvarozhassa a cég dolgozóit. Ezt követően „cserélték le” a TaxiPlus tulajdonosai a bűnügybe keveredett vállalkozást a TaxiPlus World Kft-re, és vonatkozó rendelet legalább 100 millió forint jegyzett tőkét ír elő a személyszállítást végző vállalkozások számára.

A cégek „elejtése”, illetve „felemelése” egyébként korábban is jellemző volt a TaxiPlus-ra. A Privatkopo.hu összegyűjtötte, hogy az elmúlt néhány évben mely cégek bukkantak fel a nem túl jó hírű taxi társaság környékén: TaxiPlus Kft. (felszámolás alatt), Olcsó Taxi Zrt. (kényszertörlés alatt), SuperTaxi3 Kft. (kényszertörlés alatt), TaxiPlus Service Zrt., TaxiPlus Európa Kft. Legújabban pedig –  június eleje óta – a TaxiPlus World Kft. birtokolja a TaxiPlus tulajdonosi jogait.

Rejtély, hogy a köztartozásokkal „eldobott” gazdasági társaságok miért nem szúrtak szemet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak. Legalábbis eddig.

(A cikksorozat következő részében Zengő Zoltán, és a 6×6 Taxi Kft. gazdasági tevékenységével ismerteti meg az olvasókat a Privatkopo.hu.)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »