Most már ki kell vágni az összes illegális kontinensfoglalót!

Rendőrökből és katonákból álló egységet kell létrehozni az EU határvédelmi ügynökségének, azaz a Frontexnek a támogatására – ezt hangsúlyozta pénteken Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter, aki a Közép-európai Védelmi Együttműködés (CEDC) kétnapos bécsi miniszteri találkozóján elhangzottakról adott tájékoztatást a média képviselőinek.

Magyar Menedék - Sitchin

“Egy vegyes polgári-rendőri-katonai missziót kell működtetni ott, ahol szükséges” – mondta Doskozil, hozzátéve, hogy az új erőnek a külső határok védelmén túl feladata lenne a kontinensen illegálisan tartózkodó migránsok kitoloncolása is. Kitért arra, hogy a CEDC-értekezleten részt vevő országok – Csehország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, továbbá a most megfigyelőként jelen lévő Lengyelország, valamint a menekültkrízisben szintén érintett és meghívott Szerbia, Macedónia és Montenegró – képviselői április 12-ig közös levelet írnak Federica Mogherininek.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét arra fogják kérni, hogy az uniós védelmi miniszterek következő, április 18-án esedékes luxemburgi ülésén vitassák meg a mostani találkozón tárgyaltakat. Luxembourgban jelen lesz a menekültválság által szintén érintett Németország és Görögország is. Ezt a két országot Ausztria meghívta a mostani bécsi találkozóra is, ám Athén lemondta részvételét, míg Berlinből Doskozil szavai szerint “a mai napig nem érkezett válasz”.

Az osztrák védelmi miniszter újságíróknak azt mondta, hogy a vita szintjéről végre a cselekvésre kell áttérni. Az európai menekültáradatra utalva hangsúlyozta, hogy a tavaly történtek még egyszer nem ismétlődhetnek meg. A tanácskozáson szó volt arról, hogy a migrációs útvonalakat tartósan le kell zárni. Magyarországot a bécsi találkozón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára képviselte.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »