Muszlimok gyilkolására szólított fel az imám

Muszlimok gyilkolására szólított fel az imám

A tavaly novemberben őrizetbe vett etióp férfi az észak-svájci Winterthur egyik mecsetjében egy októberi prédikációjában fenyegetőzött azzal, hogy kiátkozza azokat a muszlimokat, akik nem oda járnak imádkozni, sőt arra is felszólított, hogy gyújtsák fel azoknak az otthonait, akik továbbra sem hajlandóak a közösségéhez csatlakozni – közölte a winterthuri ügyészség pénteken. A szélsőséges nézeteket hirdető imámnak ezenkívül amiatt is felelnie kell a bíróság előtt, hogy a Facebookon brutális gyilkosságokról készült felvételeket terjesztett, ráadásul a mecsetben engedély nélkül tevékenykedett imámként. 

Az ügyészség azt kérte, hogy a férfira 18 hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki, illetve utasítsák ki Svájcból és 15 évre tiltsák ki az országból.

Svájc mindeddig nem volt közvetlen célpontja iszlamista támadásnak, de az alpesi ország hírszerzése szerint ennek kockázata egyre fokozódik. A szövetségi hatóságok már több mint 500 olyan személyt azonosítottak, aki az interneten dzsihadista eszméket terjesztett, és volt valamilyen svájci kötődése. Az egyre növekvő aggodalmat jelzi, hogy a svájci választók egy tavalyi népszavazáson támogatták a hírszerző szolgálatok hatáskörének bővítését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »