Na, milyen vallású vezetővel mosolygott Orbán Viktor?

Na, milyen vallású vezetővel mosolygott Orbán Viktor?

Olyannal, amilyen vallást a migránsok többsége is gyakorol. Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Magyarországra érkezett Huszein Kavazovics, Bosznia-Hercegovina főmuftija – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

A vallási méltóság díszebéden vett részt a kormányfővel az Országházban, majd Baranyába utazik, ahol megbeszélést folytat a megye és Pécs város vezetőivel, és előadást tart az egyetemen Az Iszlám vallás a Balkánon címmel. Huszein Kavazovics megtekinti a legfontosabb baranyai muszlim emlékhelyeket.

Tárgyalásai és előadása fő témái a magyar-bosnyák kapcsolatok múltja és jelene, a boszniai muszlimok európai perspektívája, az Európát jelenleg terhelő problémák megoldási lehetőségei – tájékoztatott a sajtófőnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a meghívására Magyarországra érkezett Huszein Kavazoviccsal, Bosznia-Hercegovina főmuftijával (j3) az Országház erkélyén 2016. április 28-án Fotó: Árvai Károly / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán nemrég, az alaptörvény bevezetésének ötödik évfordulóján értekezett legutóbb az iszlámról. Muszlimok egyébként Magyarországon is akadnak, nemrég jártunk a Magyar Iszlám Közösség egyik mecsetjében, ahol nyílt napot tartottak. Riportunkat itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »