Nagyon helyes: Határsértésre hivatkozva tiltották be az ételosztást a röszkei tranzitzónánál

Megtiltották az ételosztást az Oltalom Karitatív Egyesületnek a röszkei tranzitzónánál, közben a száz fő befogadására alkalmas szabadkai táborban is már több mint ötszázan vannak – írta meg a Délmagyar.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Hírdetés

A portál szerint az elmúlt hetekben a civil szervezet egyedüliként próbálta meg meleg étellel ellátni a heteken át a tranzitzónában vegetáló majd hétszáz menekültet, emellett vizet és némi higiénés felszerelést is biztosítottak számukra.

A hatóságok hét elején a hatóságok informálisan azt hozták Iványi Éva önkéntes tudomására, hogy a szerb oldalon fogalmazódott meg az a kérés, hogy a horgosi oldalon kialakult tábor közelében letelepedett éhségsztrájkolók akciója idején hagyjanak fel a civilek az ételosztással.

Iványi Éva a portálnak azt mondta: a hatóságok azzal magyarázták a döntést, hogy a keskeny, kétméteres sávban ételt osztva esetleg átér az ételhordó szerb oldalra, tehát határsértést követnek el. A Délmagyar információi szerint az Oltalomhoz hasonlóan a Migszol Szeged munkatársai sem folytathatnak adományosztást, de az ENSZ munkatársai tovább dolgozhatnak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »