Nagyszabású koncerttel emlékeznek meg Somló Tamásról a Szigeten

Nagyszabású koncerttel emlékeznek meg Somló Tamásról a Szigeten

BUDAPEST. Nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátai, kollégái és pályatársai a tavaly elhunyt Somló Tamásról: a néhai zenész életmûvének legmarkánsabb darabjait felvonultató Somló Cirqsz a Sziget Fesztivál mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja az érdeklõdõket a Magic Mirror sátorban.

A koncert zenei alapját a Modern Art Orchestra fogja biztosítani. A jazz és kortárs zenei big band Fekete-Kovács Kornél trombitamûvész és zeneszerzõ alapításával jött létre. A formáció zenei mûhelyként mûködik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedõbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak – olvasható a Sziget Sajtóiroda hétfõi közleményében.   

Ez alkalommal a MAO több zeneszerzõ tagja, közöttük a mûvészeti vezetõ Fekete-Kovács Kornél is vállalta, hogy áthangszerel szemelvényeket Somló Tamás életmûvébõl, és a produkció zenei alapját adja az elõadásokon is. Örömmel vetették bele magukat a Nem adom fel, a Gondolsz-e rám?, az Ugye mi jó barátok vagyunk? és további körülbelül húsz híres nóta átírásába.   

A MAO zenészeibõl álló nyolctagú zenekar fogja kísérni a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibalst, az Ivan and the Parazolt, Gerendás Pétert, Frenreisz Károlyt. Fellép a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima, a Mary Popkids, valamint sok pályatárs, barát, kolléga és a családtagok is részt vesznek a koncerten.   

A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, a mûsorvezetõ Tilla lesz.   

Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerzõ, artista és jogász idén lenne hetvenéves. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban – mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar – is játszott.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »