Napelem, ablakcsere, szigetelés – Ezek nélkül tuti nem kapsz uniós ingyenpénzt

Napelem, ablakcsere, szigetelés – Ezek nélkül tuti nem kapsz uniós ingyenpénzt

A legfontosabb talán az energetikai tanúsítvány, de emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a személyes és jövedelmi adatok igazolására szolgáló okmányokat, a projektre vonatkozó dokumentumokat, illetve a kölcsön fedezeteinek dokumentálását sem. Mostani cikkünkben a természetes személyek és a társasházaknak, lakásszövetkezeteknek kötelezően benyújtandó dokumentumokat gyűjtöttük össze.

Röviden a két pályázatról

Hírdetés

A szóban forgó két pályázat teljes keretösszege 115 milliárd forintot tesz ki, amelyből közel 24 ezer lakóépület korszerűsítése valósulhat meg országszerte, 3 ezer Pest megyében (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú pályázat), a többi 21 ezer pedig azon kívül országszerte (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú pályázat). A pályázatok részleteiről korábbi cikkünkben számoltunk be. Fontos, hogy a nulla százalékos kamatú hitelt természetes személyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik. A felhívások keretében napelemre, ablakcserére, hőszigetelésre és egyéb energiahatékonyság javítására szolgáló tevékenységre lehet támogatást kérni. Családi házak esetében maximum 10 millió, társasházaknál lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető, akár húsz éves futamidővel. A pályázathoz legalább 10% önerőre van szükség, a projekt többi elszámolható költségéből legfeljebb 90%-ot a hitel fedez. A hitel igényelhető családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülőház, illetve társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítésére.

A hiteligénylés menete – néhány tudnivaló

A hivatalos pályázati oldalon már elérhető a pályázatokhoz kapcsolódó összes dokumentum többek között a termékleírás, a költségvetési táblázat, hitelkérelmi formanyomtatvány, illetve a pályázat részletes szabályzata is, de a kérelmeket majd csak április 24-től lehet benyújtani az MFB-pontokon keresztül. Mindezen dokumentumokat végignézve készítettünk egy folyamatábrát arról, hogy mi vár azokra, akik belevágnak egy energetikai korszerűsítési projektbe és uniós nulla százalékos hitelt vesznek hozzá igénybe. Amint az látható, lesz teendőjük bőven a következő időszakban: A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »