Ne csak az állami cégek vezetőit illesse meg a nyugati életszínvonal

Ne csak az állami cégek vezetőit illesse meg a nyugati életszínvonal

Ander Balázs szombati közleményében arra emlékeztetett, hogy az általában párthűség alapján kinevezett, sokmilliós prémiummal megajándékozott állami cégvezetők fizetése már elérte a nyugat-európai szintet.

“Az állami vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalók jelentős részének azonban a dolgozói szegénység jelenti a mindennapok valóságát.”

Az alacsony béreket versenyelőnynek feltüntető Fidesz-kormány hétéves eredményei: a nettó szlovák átlagbérek már lekörözték, az egy főre jutó román fogyasztás pedig beérte a magyar szintet.

Elképesztő cinizmusnak nevezte a jobbikos politikus a vezérigazgatók busás javadalmazását, miközben az alacsony fizetések miatt a MÁV folyamatos munkaerőhiánnyal küszködik, és lassan lasszóval kell fogni a postai kézbesítőt is.

“Felháborító pofátlanság az állami követeléskezelő vezetőjének 9 millió forintos prémiuma, miközben hitelkárosultak tömegét hagyták cserben az út szélén. Elfogadhatatlan – habár kormánypárti szempontból logikus – a Fidesz házi alapítványát 320 millióval kitömő állami légiirányító cég főnökének jutalma is”

– fogalmazott Ander Balázs.

Ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is – szögezi le a képviselő, hangsúlyozva: a kormánypárti propaganda hazugsága ellenére a Jobbik béruniós kezdeményezése nem a kommunizmus felé viszi hazánkat, hanem egy igazságosabb, élhetőbb és versenyképesebb Magyarország esélyét jelenti.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »