Négy Fradi-szurkoló ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség

Négy Fradi-szurkoló ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség

A rendőrség a police.hu oldalon szerdán közleményben emlékeztetett arra, hogy november 4-én Budapesten, a Groupama Arénában ismeretlen tettesek bántalmaztak két szurkolót, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított nyomozást.

A nyomozók a bántalmazással összefüggésben két férfit rögtön a verekedés utáni napon gyanúsítottként hallgattak ki, és őrizetbe vételük mellett javasolták előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A rendőrök további 18 – a verekedésben részt vevő – szurkolót azonosítottak be, akik közül 14-et hallgattak ki gyanúsítottként; négy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Megszólalt az FTC: nem hozzák vissza a vénaszkennert, de szigorúbb lesz a beengedés a Groupamába

Az nso.hu beszámolója szerint az újságírók megnézhették a klub kamerás felvételeit, amelyből kiderül, hogy szervezett támadás történt a szünetben. Körülbelül 30-40, többnyire fekete ruhát viselő, arcukat eltakaró szurkolók a B1-szektorból kifelé menve a büfénél rátámadtak néhány ferencvárosi szurkolóra. Mint írták, nem a “szürke ruhás”, Bonyha néven ismert, korábbi vezérszurkoló volt az első számú célpont.

A gyanúsítottak közül a nyomozók hét embert őrizetbe vettek, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására – tették hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »