Négynapos munkahétre álltak át

Négynapos munkahétre álltak át

Augusztus óta heti öt munkanap helyett csak négy nap kell munkába járniuk a romániai WebDigital marketingügynökség alkalmazottainak. A megváltozott munkarendet a vállalat év végéig alkalmazza, és arra számítanak, hogy növekedni fog az alkalmazottak munkájának hatékonysága a több szabadidőnek köszönhetően.

A vállalatnak az egyik gazdasági napilap által idézett közleménye szerint az alkalmazottak a hétfőket kapják meg szabadnapként. Ionuţ Muntean, a vállalat vezetője szerint egy öt munkanapos hét alatt nem lehet elkerülni, hogy az alkalmazottaknak legyenek úgynevezett holtidőszakaik, amikor rosszul teljesítenek. A szabad hétfők viszont szerinte azt fogják eredményezni, hogy a több szabadidőnek köszönhetően az alkalmazottaik energikusabban, de főként jóval nagyobb hatékonysággal dolgozzanak a hét fennmaradó napjain.

Hírdetés

A hasonló területen dolgozó vállalatok közül 2013, a skót Serps Invaders marketingügynökség csökkentette a munkanapok számát négyre. Az Edinburghban székelő vállalatnak a döntés, úgy tűnik, bejött, azóta új irodát nyitottak Barcelonában, és olyan jelentős ügyfeleket is megnyertek maguknak, mint a Gillette, a Chanel vagy a SEAT.

e-nepujsag


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »