Negyvennégy migránst kaptak el a hétvégén a magyar rendőrök

Negyvennégy migránst kaptak el a hétvégén a magyar rendőrök

BUDAPEST. 44 határsértõt tartóztattak föl péntektõl vasárnapig az ország területén a rendõrök – tájékoztatta az Országos Rendõr-fõkapitányság hétfõn az MTI-t.

A rendõrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken négy, szombaton negyven jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elõ és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendõr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bûncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 118 határsértõt tartóztattak föl és kísértek vissza a rendõrök. A megelõzõ héten – június 5-étõl 11-éig – ez a szám 211 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 15 embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendõrségi összesítésbõl.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »