Nekiment az Evenimentul Zilei a magyar kormánynak

Nekiment az Evenimentul Zilei a magyar kormánynak

Az Evenimentul Zilei című román napilap szerint „levegőbe röpíti” a románok és magyarok közötti kapcsolatokat a magyar kormány azzal, hogy a magyarok üldözésével vádolja a romániai korrupcióellenes ügyészséget (DNA).

A lap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest idézte, aki a Külhoni Magyarságért Díj átadóján arról beszélt, hogy Romániában joginak álcázott magyarellenes lépésekkel támadják a magyar nemzet emblematikus képviselőit, és külön megemlítette Horváth Annát, Kolozsvár alpolgármesterét, aki ellen – szerinte – koncepciós pert indított a román korrupcióellenes ügyészség.

Hírdetés

Az Evenimentul Zilei cikke szerint Magyarország miniszterelnök-helyettesének a megnyilvánulása ismét felhevíti a románok és magyarok között amúgy is létező feszültségeket.

A cikkre a volt kolozsvári alpolgármester, Horváth Anna is reagált egy Facebook bejegyzésben. „Lassan kezdem megérteni, hogy Romániában valaki, valakik – a nyilvánosságot, a számonkérhetőséget soha vállalni nem merő árny-lények – 27 év után újra megpróbálnak jól élni, létjogosultságukat megalapozni az által, hogy interetnikus feszültségeket mímelnek, konfliktust szítanak közöttünk” – írja Horváth Anna.


(mti)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »