Nem elég cigány a fővárosi "roma" szervezeteknek Tarlós biztosa – tüntetni akarnak

Nem elég cigány a fővárosi "roma" szervezeteknek Tarlós biztosa – tüntetni akarnak

Tiltakozást fontolgatnak a fővárosi cigány szervezetek, ugyanis Tarlós István főpolgármester a szerintük "nem cigány származású" Nagy Sándort nevezte ki a főváros cigányügyi biztosává.

A kerületi cigány nemzetiségi önkormányzatok arra kérik Tarlós István főpolgármestert, hogy vonja vissza Nagy Sándornak, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (korábban Fővárosi Cigány Önkormányzat) elnökhelyettesének kinevezését. A RomNet hírportál egy hónapja szerzett tudomást a cigányügyi biztos kinevezéséről, amely futótűzként terjedt a közösségben, bár a döntés egyelőre nem nyilvános.


Nagy Sándor egyébként cigánynak tartja magát

A cigány szervezetek felháborodtak, hogy nem cigány származású tagot választott Tarlós, és amennyiben nem változtat a döntésen, úgy a Városháza elé vonulnának tüntetni – írja a portál.

Nagy Sándor személyét már korábban is kifogásolták a cigányok, ugyanis többek szerint megtévesztette 2014-ben a választókat azzal, hogy "nem roma származásúként" jelöltette magát, és végül nemzetiségi képviselő lett – ez egy héttel a választásokat követően derült ki. Ezentúl feleleveníti a portál azt is, hogy Nagyról úgy tudni, éveken át a titkosszolgálat munkatársa volt, 28 évig volt a rendőrség kötelékében.

Nagyot, aki egyébként cigánynak vallja magát, többször felszólították már a lemondásra, kiváltképp, mikor az FCÖ ülésén a kisebbségben lévő Lungo Dromot támogatva Lakatos Lászlót juttatta az FCÖ vezetésébe, cserébe ő elnökhelyettesei posztot kapott.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »