Nem fogja kitalálni, hogyan mentegeti a bíróság az uszodában erőszakoló migránst

Nem fogja kitalálni, hogyan mentegeti a bíróság az uszodában erőszakoló migránst

Az Express beszámolója szerint az osztrák legfelsőbb bíróság vérlázító indoklással mentette föl azt a 20 éves fiatal férfit a nemi erőszak vádja alól, aki még év elején erőszakolt meg egy 10 éves kisfiút egy bécsi uszodában.

Az Amir névre hallgató bevándorló „szexuális vészhelyzettel” indokolta tettét, tehát úgy vélte, elegendő magyarázat lesz, hogy már négy hónapja nem volt együtt senkivel, hát ilyen beteg módon kellett kiélnie vágyait.

Ez még az osztrák legfelsőbb bíróságon is kevésnek bizonyult, azonban a testületnek sikerült ennél is légből kapottabb és izzadtságszagúbb indoklást találnia, hogy elengedhessék a 20 esztendős pedofilt:

a legfelsőbb bíróság szerint ugyanis a férfi számára nem volt egyértelmű, hogy áldozat annyira nem óhajt megerőszakoloódni…

Thomas Philipp, legfelsőbb bírósági elnök indoklása szerint a hatóságok annak ellenére sem rendelkeztek elegendő bizonyítékkal arról, hogy nemi erőszak történt, hogy Amirt még a helyszínen elfogták a rendőrök, miután áldozata elpanaszolta az úszómesternek, hogy mi történt.

Hírdetés

Az sem bizonyult elegendőnek, hogy a bevándorló fiatal részletes beismerővallomást tett.

A bíróság szerint ugyanis a korábban eljárásokban nem zárták ki egyértelműen a hozzájárulás lehetőségét, így szerintük elképzelhető, hogy az aktus közös beleegyezéssel történt.

Ennek ellenére a kiskorú sérelmére elkövetett szexuális cselekmény vádja továbbra is fennáll, Amir pedig továbbra is őrizetben marad. A per hamarosan újra helyi szinten folytatódhat, ahol ismét tárgyalhatják a nemi erőszak vádját.

Az áldozat édesanyja, aki a délszláv háború idején menekült Ausztriába, a sajtónak úgy nyilatkozott:

már bánja, hogy öt gyermekét arra intette, hogy ugyanolyan befogadó módon viszonyuljanak a mostani „menekültekhez”, ahogy új hazája fogadta őt régen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »