Nem kaszálták el a Tescót a dinnyeakciója miatt

Nem volt jogsértő a Tesco július eleji dinnyeakciója, amikor a magyar dinnye kilónkénti árát néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentették – írja az Agrárszekor.hu a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megállapítására hivatkozva.

A most lezárult hatósági eljárást a a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte: a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés és erőfölényével való visszaélés gyanúja miatt tettek bejelentést.

A portál kérdésére a Nébih közölte: a hatóság a görögdinnye forgalmazását a beszerzési ár alatti értékesítés, illetve a diszkriminatív árképzés vélelmezett megsértése miatt vizsgálta a Tesco esetében.

http://mno.hu/

A vitát az váltotta ki, hogy a Tesco a piacra kerülés után néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette az idei görögdinnye kilónkénti árát. A NAK indokolatlannak tartotta az áruházlánc jelentős árcsökkentését, ezért kezdeményezett ellene hatósági vizsgálatot, illetve felszólította a Tescót, hogy azonnal vonja vissza akcióját.

A NAK egyébként megalázónak és etikátlannak nevezte a Tesco akcióját, mivel az áruházlánc az irreálisan alacsony árral veszélyezteti a gazdálkodók megélhetését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »