Nem lehet megunni: Korózs Lajos

Nem lehet megunni: Korózs Lajos

Ha ez az egész nem lenne ilyen szomorú, mint amilyen, akkor felhőtlenül nevetnék. Ugyanis ha az MSZP országgyűlési képviselője tényleg azt hiszi (ezt a változatot adta elő tegnap, és erre tippelek én is), hogy ez a Vona + horogkereszt egy eredeti Jobbik-kampányanyag, az a baj, ha meg tudja, hogy kamu, de valódiként tálalja, az még szánalmasabb. Bár ez ízlés kérdése, hogy melyik a rosszabb.

A nagy égés: Szanyi Kapitány keresztje

Persze Korózs az MSZP-ben nem számít úttörőnek abban, hogy hogyan kell házhoz menni a lónak a szerszámáért, hiszen ebben a műfajban egyelőre még mindig párttársa, Szanyi Tibor viszi a prímet, akit 2011-ben Tomcaték tereltek be a sűrűbe, amikor az eseményekben gazdag gyöngyöspatai napok idején, 

egy jajveszékelő helyi cigány férfinak (név szerint Lakatos Márió) kiadva magukat arról tájékoztatták Szanyit, hogy éjszaka busszal érkezett egy csomó fekete ruhás ember, akik a cigánysornál felgyújtottak egy kettőskeresztet. 

„Lakatos Márió” telefonbeszélgetése a „Kapitánnyal”:

Szanyi kiadott egy közleményt is, amely szerint Zagyva György Gyula is ott volt, tehát egyértelműen a képviselői mentelmi jog mögé bújt jobbikos képviselők szervezik a két hete tartó megszállást. Mint fogalmazott,

a helybeli cigány lakosság számára de facto kijárási tilalmat vezettek be ezek a „fekete csótányok”. 

Kicsivel később Szanyi rátett még egy lapáttal, amikor sajtótájékoztatón képedt el a nagy nyilvánosság előtt amiatt, hogy

a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok a cigánysoron egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán. A keresztet meggyújtva tombolva „kiáltozták a cigányok felé mindazokat a szörnyű szavakat, amelyekről azt hittük, a történelemből már kitakarítottunk.”

A Tomcatként ismert Polgár Tamás ezután felfedve önmagát telefonon beszélt Szanyival, egyebek között ez hangzott el:

Tomcat: – Tény, hogy nem állítottak égő kettőskeresztet, és nem történt semmilyen atrocitás Gyöngyöspatán.

Szanyi: – Nem baj.

Tomcat: – Azt mondja, hogy ez nem baj?

Szanyi: – Akár történhetett is volna, tehát ez teljesen mindegy.

A teljes felvétel:

Ők is „hiszékenyek”

Hírdetés

A Fidesz-média sem töri magát az információk minimális ellenőrzésén, amikor esélyét látják, hogy odaverhetnek a Jobbiknak. Emlékezetes, amikor a G. Fodor Gábor főszerkesztette 888 januárban megírta, hogy Vona Gábor miatt egy egész alapszervezet feloszlatta magát, és tízen ki is léptek a pártból. 

Aztán kiderült, hogy semmi sem igaz belőle, az álhír portálunk olvasójának a tesztje volt, aki szerkesztőségünknek akkor azt írta, valószínűleg nem létezik semmiféle jobbikos alapszervezet Nemeshetésen,

az egész történetet ő találta ki, hogy megnézze, a 888.hu ráharap-e bármiféle Jobbikot támadó információra anélkül, hogy ellenőriznék annak hitelességét.

„Néhány perc sem kellett, rögtön válaszoltak, aztán ki is került a cikk. Ennyit róluk”

– írta olvasónk. Az Alfahír utána is járt az esetnek és kiderült: valóban semmiféle ilyen eset nem történt.

Fantom invázió

Nem kell ahhoz sem Korózs Lajosnak, sem Szanyi Tibornak lenni, hogy nem létező, vagy sosem látott, hallott, csak sejtett, vélelmezett, mesébe illő elemekkel okozzunk izgalmat. Szép YouTube-karriert futott be a Fantom járja Tetétlent című videó.

A 2008-ban közzétett filmben helyiek, jórészt cigányok mesélnek élményeikről, egy elképesztően gyors, 190-220 centi közötti fantomról, akit volt aki kergetett, volt

„aki látta, az nem mondja, hogy nem látta”,

illetve

„Benedek 7 méterről látta, a néger meg kergette.”

Egy férfi elmondja, hogy a rendőrök szerint a helyiek túl sok X-aktákat néztek.

Végül persze csak kibújtatják a fantomot a zsákból, miszerint a rejtélyes alak, a tetétleni jeti egy magyar gárdista felderítő. 

Nagy vihart kavart 2012-ben, amikor állítólag valaki azt kiabálta az utcán Schweitzer József nyugalmazott főrabbinak, hogy

„Utálok minden zsidót!”

Az azóta elhunyt Schweitzer támadója nem lett meg, de még gyanúsítani sem gyanúsítottak meg senkit, pedig a hatóságok nagy erőkkel keresték a feltételezett elkövetőt. 

Persze, lehet, hogy tényleg úgy történt, ahogy az öreg rabbi elmesélte, de vannak, akik furcsálják, hogy a belváros szívében nem akadt egyetlen kamera sem, aminek felvétele támpontot nyújtott volna a nyomozásban.

Így a fősodratú média, illetve egy jó kis nácizásra, antiszemitázásra mindig kapható politikai szereplők egyszerűen tényként kezelték az állítólagos támadást. 

Mit üzen Korózs Lajos ATV-ben bemutatott börleszkje? Nyilván több mindent, attól függ, ki mit olvas ki belőle? Az viszont biztos, hogy az MSZP az utóbbi időben jól láthatóan a Jobbik felé fordította gyengécske ágyúit.

A Fidesszel összhangban felrakta a jó öreg nácizós lemezt,

hogy meggyőzzék a magyar társadalmat arról, hogy a Jobbik politikai közössége, úgy ahogy van, szemét, aljas antiszemita bagázs, vagy ahogy egy barátom ironikusan fogalmazott: kilóg a farkasfog a vizslakölyök szájából. 

Jaj, csak óvatosan, mert a végén még Korózs Lajos berohan az ATV-be egy ilyen képpel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »