New York, az ultraliberális amerikai genderfertő

Nem használhatják a jövőben a „hölgyeim és uraim” megszólítást a New York-i metróhálózat szerelvényeinek vezetői, ha bármilyen bejelentést tesznek az utasoknak, helyettük nemsemleges kifejezésekkel, mint az „utasok” vagy a „mindenki” kell élniük.

Az új megszólítás része az amerikai nagyváros közlekedési hatósága (MTA) azon erőfeszítésének, hogy javítsa a kommunikációt az utazóközönséggel, amely egyre gyakrabban bosszankodik az elöregedő rendszer késési, műszaki hibái, a szervények kisiklásai miatt.

Hírdetés

Az intézkedéseket a személyzetnek ebben a hónapban kiküldött kommünikében részletezték, amely egy majdnem 30 éves gyakorlatot változtat meg. Az utasok megszólítása hasonló lesz a londoni metrón nyáron bevezetett kifejezésekhez.

A szerelvények vezetői arra, is utasítja a kiadvány, hogy „nagyon közérthetően a lehető legtöbb információval lássák el az utasokat a késésekről”, tárják fel azok okait, és becsüljék meg időtartamukat, kísérleti jelleggel pedig számos szerelvényvezetőt ellátnak okostelefonnal, hogy az utasokat segítő információkhoz juthassanak. Az MTA azt is tervezi, hogy továbbképzést biztosít neki arról, miként kell világos, egyértelmű üzeneteket eljuttatni az utazóközönségnek – részletezte a szóvivő.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »