Neymarért 222 millió eurót fizet a PSG – sokan felháborodtak

Neymarért 222 millió eurót fizet a PSG – sokan felháborodtak

PÁRIZS. Neymar lett a futballtörténelem legdrágább játékosa, miután csütörtökön este aláírta szerzõdését a Paris Saint-Germainhez – új klubja nem átigazolási összeget fizetett érte az FC Barcelonának, hanem a szerzõdésében szereplõ záradéknak megfelelõen 222 millió euróért kivásárolta õt.

A brazil válogatott támadó öt évre kötelezte el magát a francia fõváros együtteséhez, nem sokkal azután, hogy eddigi klubja, az FC Barcelona bejelentette, hogy az ottani szerzõdése megszûnt.

"Végtelenül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez" – idézte õt a PSG csütörtök esti közleménye. "Amióta Európába kerültem, ez a klub az egyik legversenyképesebbé és legambiciózusabbá vált. A legnagyobb kihívás, és ez az, ami motivált abban, hogy új csapattársaimhoz csatlakozzak, hogy segítsem ezt a klubot címeket nyerni, amelyekrõl a szurkolói álmodnak" – indokolta a váltást.

"Mérhetetlen örömmel és nagy büszkeséggel fogadjuk Neymart a Paris Saint-Germainben" – lelkendezett a PSG elnöke. Nasszer al-Helaifi a világ egyik legjobb labdarúgójaként méltatta a brazil támadót, akinek a gyõzni akarását, az erõs karakterét és vezéregyéniségét emelte ki. "Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy Neymar érkezésével, hûséges és lelkes szurkolóink támogatásával közelebb kerülünk legnagyobb álmaink megvalósításához" – tette hozzá.

 A 25 éves játékos a szerda délelõtti edzésen közölte barcelonai csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerzõdik. Mivel a katalán klubnak nem állt szándékában õt elengedni, kénytelen volt a szerzõdése záradékában szereplõ 222 millió eurós kivásárlási árra hivatkozni, s azt – valószínûleg új klubja segítségével – rendezni.

Nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó nagy terjedelemben foglalkozik Neymar átigazolásával.

Spanyolország:
    ————–
    Sport:
"A sohaviszontnemlátásra, Neymar!"

    El País:
"Tavaly nyáron az egész futballtársadalom tátott szájjal bámult, amikor a Manchester United kilenc számjegyû összeget írt egy csekkre Paul Pogba szerzõdtetésekor. A 105 millió, amennyibe a francia játékos került, csak egy viccnek tûnik Neymar 222 milliójához képest."

    Mundo Deportivo:
"Vége a nyári szappanoperának: Neymar fizet és távozik."

    El Mundo:
"Egy értelmetlen rekord."

    Marca:
"Négy év Messi árnyékában: a Barca elvesztette az argentin utódját. A brazil Párizsban szólót táncolhat."

    As:
"Neymar feldühítette a vezetõket és a szurkolókat, két hétig végigszenvedtek egy szappanoperát, amely tegnap véget ért."

    Olaszország:
    ————
    Gazzetta dello Sport:
"Neymar, a rémes bevásárlás, ami mély sebeket ejt a fair play-en."

    La Repubblica:
"Most majd minden sokkal többe kerül. Miután a PSG – pontosabban mondva: Katar – 222 milliót fizetett, emelkedni fognak az árak."
    
    Nagy-Britannia:
    —————
    The Telegraph:
"Régóta ismert, hogy Neymar jól tudja kezelni azt a nyomást, amikor elhagy egy csapatot. Megszabadulva Lionel Messi árnyékától megkapta az esélyt, hogy csillogjon."

    BBC:
"Huszonöt évesen és nem sokkal egy világbajnokság elõtt Neymar a legjobb idõpontban váltott, hogy ismét õrá irányuljon a figyelem."

    The Guardian:
"Neymar most végre a középpontban lehet és vezethet egy csapatot. Ott játszhat és úgy, ahogy akar, s a többiek majd alkalmazkodnak hozzá. Ha Barcelonában marad, soha nem kapja meg az Aranylabdát. A Parc de Princes-ben övé lesz a siker, a PSG az õ csapata lesz."

    Mirror:
"Az irreálisan magas összeget, amelyet a Barcelona Neymarért kapott, nehéz értelmezni. Egy ápolónõ átlagban 23 350 fontot keres évente. Neymar áráért 8522 nõvért lehetne foglalkoztatni 12 hónapon keresztül."

    Franciaország:
    ——————-

    Le Figaro:
"A labdarúgás túlzásokba esik. Korunk félisteneket csinál a futballistákból. Valóban szükség van ennyi pénzre a szórakoztatáshoz, emberek?"
    
    L,Équipe:
"Egy király Párizsban. (…) Ez az átigazolás minden határt elsöpört, a PSG-bõl világmárkát csinált és a francia bajnokságot a fénybe emelte."
 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »