Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát

Nézeteltérés: fahusánggal többször fejen ütötte a haragosát

A Pest megyei nyomozók indítványozták a letartóztatását az 54 éves férfinek, aki a gyanú szerint egy bottal verte meg korábbi haragosát.

Hírdetés

A rendőrségre 2019 nyarán érkezett a jelzés, amely szerint egy Dunaharaszti dohánybolt előtt egy férfi fekszik a földön, láthatóan valaki alaposan helyben hagyta.

A szigetszentmiklósi rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható K. Ödönt. Az 54 éves férfinek másnap reggel már gyanúsítotti kihallgatása zajlott, akkor még súlyos testi sértés bűntettének gyanújával. A terhére rótt bűncselekményt elismerte a rendőröknek, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, szabadlábon védekezhetett. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető – korábbi nézeteltérésükből kifolyólag – egy fahusánggal többször fejen ütötte a sértettet, aki ennek következtében  többszörös arc- és orrcsonttörést, illetve különböző zúzódásokat is elszenvedett. Az eljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján, tekintettel a támadás módjára, körülményeire, eszközére, valamint a keletkezett sérülésekre, a férfi cselekménye alkalmas lett volna súlyosabb, akár életet veszélyeztető sérülés okozására is.

A nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya vette át, 2021. március 29-én a rendőrök Dunaharaszti belterületén fogták el a hajléktalan életmódot folytató férfit. Igazoltatása során kiderült, hogy korábban szabálysértés elkövetése miatt kiszabott bírságát nem fizette meg, ezért azt elzárásra változtatták. A rendőrök egyenesen a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték. 

K. Ödönt – büntetése letöltését követően – a Pest megyei nyomozók már várták, április 10-én, reggel emberölés bűntette kísérletének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet bíróság az óta elrendelt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »