"Nincs ellenem bizonyíték" – mondta a gyilkosságban való segédkezésért őrizetbe vett ex-fideszes képviselő

"Nincs ellenem bizonyíték" – mondta a gyilkosságban való segédkezésért őrizetbe vett ex-fideszes képviselő

Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom mellett már otthon töltheti mindennapjait. A képviselőségéről, a párt nyomása miatt lemondott Gál, most egy építkezésen dolgozik fizikai munkásként – írja a Magyar Nemzet.

A férfi büntetőpere februárban kezdődött, és tegnap került sor a 70 tanúból az utolsók kihallgatására is. Két hét múlva már a perbeszéd következhet, így lassan pont kerül az ügy végére.

Az ex-fideszes képvislő elleni vád teljes egészében a másodrendű vádlott vallomásán alapszik, aki a vádirat alapján a gyilkossággal vádolt G. Antaltól 1,3 millió forintot kapott a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezéséért cserébe.

Hírdetés

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás”

– nyilatkozta a lapnak Gál Roland.

A vád szerint Gál 2013-ban az áldozat Dunaföldvári házához szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt – aki a volt politikus élettársának nevelőapja – majd rokona dunaújvárosi házánál segédkezett a holttest pincébe való levitelénél és bebetonozásánál. A vállalkozó nyakát G. Antal szemből, puszta kézzel ragadta meg, majd addig fojtogatta, amíg el nem reccsent a gégéje.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »