Nincs felvidéki döntőse a Nemzeti Vágtának

Nem jutott be a Nemzeti Vágta döntőjébe a középdöntők egyetlen felvidéki lovasa, Bobek László Naszvad színeiben. A 19 éves lovas az ötödik helyen zárt, csoportjából Temerin lovasa örülhetett a továbbjutásnak.

 

 

 

A szombati előfutamok során az öt felvidéki lovas (Dunaszerdahely, Tallós, Naszvad, Érsekújvár, Somorja) közül Naszvadnak sikerült belovagolnia magát a legjobb huszonöt közé, így Bobek László indulhatott a vasárnap délelőtti középdöntőben, hogy elnyerje a döntőbe jutást jelentő első helyet.

 

Dunaszerdahely

 

Zöldben a somorjai versenyző

A lovas szombaton, az előfutamok után pozitívan nyilatkozott a versenyről. A szombati napsütéshez képest jókora kihívást jelentett a szervezőknek és a lovasoknak egyaránt, hogy Budapesten egész éjjel ömlött az eső, így a pálya állapota miatt akadhattak nehézségek. Az eredetileg 10.45-re meghirdetett kezdés így több mint egy órát csúszott, ráadásul a futamok során többször eleredt az eső.

 

Eső áztatta a harmadik középdöntőt is, amelyben Naszvad is indult, ahol Temerin, Sarkad, Ibrány és Kézdivásárhely lovasaival kellett megmérkőznie. A két és félről három és fél körösre emelt távon már az első fordulónál elhúzott Temerin és Sarkad lovasa, akik végig egymással küzdve jutottak célba – Temerin győzedelmeskedett, így az ő indulhat az esti döntőben a végső győzelemért. Naszvad Ibránnyal és Kézdivásárhellyel kissé leszakadva próbálták tartani az iramot, Bobek László egy ideig a negyedik helyen futott, ám később visszacsúszott az utolsó, ötödik helyre.

 

 

Az öt középfutam során összeállt az esti döntő rajtsora: Baja, Csemő, Temerin, Füzér és Debrecen állhat rajthoz a délután hat órakor kezdődő döntőben. A továbbjutók többsége számára nem lesz új a helyzet, a tavalyi győztes páros Kun Ferenc lovával, Colonial Victoriával ismét az első helyért versenyez, de ott van a kétszeres bajnok, a bajai Németh János My Boy Mennydörgéssel, aki tavaly a döntőben leesett a lováról, illetve a tavalyi második Petrik Tamás Csemő színeiben.

 

(fotók: Polák Zsóka)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »