Nincs vége: 1,3 milliót kell fizetnie a borosgazdának, az emberek támogatására szorul

Nincs vége: 1,3 milliót kell fizetnie a borosgazdának, az emberek támogatására szorul

Megkapta a hivatalos értesítést, és az ahhoz tartozó sárga csekket Vajtai Pál vácszentlászlói borosgazda, akit jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla még szeptember elsején.

Noha Vajtai Pál megúszta a közvélemény által is igazságtalannak tartott elsőfokú, hét éves letöltendő börtönbüntetést, mivel azonban ha felfüggesztve is, de így is elítélték, tehát a bűnügyi költséget neki kell állnia. Az Alfahír birtokába jutott papírok szerint a tulajdonát védő, majd ezzel szándékán kívül egy bűnöző halálát okozó férfinak

1 millió 308 ezer 061 forintot kell befizetnie 15 napon belül a törvényszékre.

Vajtai Pál az Alfahírnek korábban arról beszélt, nem érzi igazságosnak, hogy ilyen magas összeget kelljen befizetnie, ráadásul ezt nem is engedheti meg magának a családi költségvetés. A borosgazda ezért csak abban tud bízni, hogy támogatói még egy utolsó lépésben segítéségére lesznek, és sok apró támogatással összejöhet a pénz a bűnügyi költség fedezésére.

Hírdetés

Az fagyállós ügyet figyelemmel kísérő közösség méretét tekintve ez nem is lehet olyan elképzelhetetlen feladat: a Kiállok a Borosgazda mellett nevű Facebook-csoport például csaknem hatvanezer követővel rendelkezik, és ez csak töredéke azoknak, akik az utóbbi években felháborodott üzenetekben fejezték ki az igazságszolgáltatás irányába azon véleményüket, hogy akit saját otthonában lopnak meg, az ne legyen felelős az ezzel járó, akár halálos kimenetelű balesetekért.

Az Alfahírrel Vajtai Pál közölte: aki valamennyivel is be tud szállni a csaknem másfél millió forintos bírság kifizetésébe, az a 11600006-00000000-75763785-os Erste Bank-számlaszámra utalhat Vajtai Pál névre, aki pedig postai utalást választana, az a 2115 Vácszentlászló, Fő u. 42.-re küldhet csekket.

Vajai Pállal a szeptemberi ítéltet követően interjút készítettünk, melyben elmesélte, hogyan élte meg az ítéletre való várakozást, mennyire rendítette meg az első fokon kiszabott súlyos büntetés, és mit érez most, fél-e a bosszútól. A beszélgetést ide kattintva olvashatják el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »