Nyugdíjas olasznak ordítozták telefonon a betolakodók, hogy őket azonnal ki kell menteni

Az olasz parti őrség helyett tévedésből egy római nyugdíjas lakását hívta fel a nyílt tengerről egy szudáni "menekült", aki több száz társával együtt segítséget akart kérni a Líbia és Olaszország partjai közötti tengerszakaszon – számolt be a csütörtöki római sajtó.

A 66 éves római nyugdíjas telefonja hajnalban szólalt meg először. A vonal túloldalán angolul és franciául kiabáltak, de nem lehetett sokat érteni belőle a háttérzaj miatt.

Az olasz férfi először telefontréfára gyanakodott, de mivel a hívó nem adta fel, és folyamatosan telefonált, a nyugdíjas megértette, hogy segélykérésről van szó.

Annyit sikerült megértenie, hogy egy szudáni telefonál valahonnan a Földközi-tengerről, és társaival együtt segítségre van szüksége.

A római férfi értesítette a rendőrséget, amely átvette a telefonhívásokat, és riasztotta a parti őrséget.

A Líbia partjairól Dél-Olaszországba tartó migránsokra a Szicíliai-szorosban sikerült rátalálni: öt gumicsónakba mintegy hatszázan voltak bezsúfolva.

A műholdas telefonkészüléket az emberkereskedők adták a migránsoknak.

Bevált gyakorlat, hogy a zsúfolt csónakokat az emberkereskedők kormányos nélkül indítják el Líbiából, majd a nyílt tengerre érve a migránsok az olasz parti őrséget hívják, segítséget kérve.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »