Októberben újra kinyithat az Auróra

„Jogerős: törvénysértő volt az Auróra Kioszk bezáratása! Akár már ma is kinyithatna a VIII. kerületi jegyző általa bezáratott közösségi és szórakozóhely” – közölte a fővárosi kormányhivatal döntésére hivatkozva a Magyar Helsinki Bizottság, mely az Aurórát képviselte az eljárásban. Hozzátették, szó sem volt olyan büntetőeljárásokról, amelyek alapján törvényesen bezárathatták volna a helyet.

„Megnyugtató, hogy a másodfokú hatóság a rossz elsőfokú döntést megsemmisítette, hiszen olyan büntetőeljárások miatt akarták szankcionálni az Aurórát, amelyeket a törvény nem sorol fel. Más kérdés, hogy a bezárást kezdeményező rendőrség és az első fokon eljáró jegyző ezt a nyilvánvaló tényt hogyan volt képes mégis figyelmen kívül hagyni” – tette hozzá a Magyar Helsinki Bizottság.

A VIII. kerületi Auróra Kioszk és Auróra Kert azonnali bezárását még júniusban rendelték el. A Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája akkor azt írta, az Auróra utca 11. szám alatt működő Auróra Kioszk nevű helyen a rendőrség június 10-én razziát tartott, melynek során tizenöt vendéget állítottak elő. Az eset kapcsán kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, és ezzel egyidejűleg kezdeményezték a hely bezárását. „A jegyző a nyomozóhatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb egy év időtartamig a helyet bezáratta.” Az Auróra utca 9. szám alatt működő Auróra Kert nevű üzletet kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiánya miatt zárták be – tették hozzá.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Az Auróra most Facebook-oldalán azt írta, októbertől újra teljes gőzzel működik az Auróra. „A VIII. kerületi kormányhivatal jogszabálysértőnek nyilvánította és megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, mely megfosztotta a közösségi házat elsődleges bevételi forrásától” – tették hozzá.

„Sem az Auróra sem az azt működtető Marom Klub Egyesület, vagy bármely hozzánk kötődő személyt vagy társaságot nem gyanúsítottak meg semmivel. A határozat ellen így panasszal éltünk a kerületi Kormányhivatalnál. A Kormányhivatal pedig teljes egészében az Aurórának adott igazat, mert a hivatkozott eljárás során egyáltalán nem merült fel bűncselekmény gyanúja működésünkkel kapcsolatban” – közölte az Auróra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »