OLAF-vizsgálat a szeszcsempésző uniós Kabuli nagykövetség ügyében + a “Jamaika” összerogyása

OLAF-vizsgálat a szeszcsempésző uniós Kabuli nagykövetség ügyében + a “Jamaika” összerogyása

A Németországban az éjjel összeomlott koalíciós előkészületi tárgyalások nyomán a legolvasottabb német hírportál reggeli szerkesztőségi kör-emailjében leszögezi, Németországban kormányválság robbant ki. Merkel kancellárnak és Seehofer bajor CSU-elnöknek ez katasztrófát jelent.  Angela Merkel most már politikai túlélésért küzd. A gyenge választási eredmények miatt amúgy is megroppant tekintélye tovább erodálódik. Még súlyosabb, hogy Németországban a háború után első ízben most nem biztos, hogy miként lesz az országnak stabil kormánya. Egy új választáson ráadásul a radikális jobboldali Alternatíva Németországért Párt még meg is fog erősödni.

A DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN nevű német hírportál erről szóló cikkében idézi Reinhard Bütikofer zöldpárti politikust, aki azzal bírálta a tárgyalásokat eredménytelennek kijelentő és ezért onnan kivonuló Christian Lindner liberális pártelnököt, hogy „a populista agitációt választotta az állampolitikai felelősség helyett”. A Német Vállalkozók Szövetségének elnöke csalódottságának adott hangot és azt mondta, a kialakult helyzet ártani fog a német gazdaságnak. A cikk szerint kevés a valószínűsége egy instabil kisebbségi kormány alakításának és Merkel ügyvezető kancellárként viszi Németországot a bizonytalanság akadályokkal tele útján az új választás felé.

Az amerikai Politico brüsszeli kiadása a tárgyalásokról percekkel éjfél előtt kivonuló Christian Lindner liberális pártelnök azon mondatát idézi, hogy nem látta a megegyezés lehetőségét több kérdésben, így a migránsok családegyesítése ügyében, és jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni.  A Brexittel, a Lengyelországról és Magyarországról szóló polémiával küszködő Európai Unió helyzetét nagyon megnehezíti most, áll a cikkben, hogy hónapokon át nem lesz stabil kormány Németországban.

A francia jobboldali, népszerű Boulevard Voltaire vélemény- és hírportál elismerően ír arról, hogy egy friss felmérés szerint a 18 és 44 év közötti magyarok a jövő évi választáson a bevándorlás ellen kiálló kormánypárt mellett szavaznak és elutasítják, hogy mások döntsenek sorsukról, mint a spekuláns George Soros, aki olyan homályos szervezeteket támogat, mint a magyarországi politikát folyamatosan támadó Emberjogi Figyelő is és amelyek szervezetek célja a káosz teremtése.

Hírdetés

Szintén a német DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN számol be arról,  hogy az OLAF, az Unió korrupcióelleni hatósága vizsgálatot indított az EU afganisztáni nagykövetsége ellen alkoholcsempészet ügyében. Az uniós diplomaták alkoholt csempésztek ki a kirendeltségükről és árulták azt.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »