Órákig hagyták szenvedni a kórházban az 59 éves asszonyt – életét vesztette

Órákig hagyták szenvedni a kórházban az 59 éves asszonyt – életét vesztette

Órákig hagyták szenvedni a kórházban az 59 éves asszony – életét vesztette

Az 59 éves O.B.-né december 18-án, a délelőtti órákban lett rosszul budapesti otthonában. Az asszonyt a mentők az MH EK Honvédkórházba szállították, ahol néhány perccel 12 óra után vette át a sürgősségi osztály. Az első vizsgálatra – ami egy általános vizsgálat volt – kevéssel 17 óra előtt került sor. Mintegy 5 órával később a beteg életét vesztette.

                           Részlet a büntetőfeljelentésből

„Több órát várakoztunk a kórházban, és éreztem, hogy a lába hideg, az ujjai elszíneződtek” – mondta a Privatkopo.hu-nak az elhunyt lánya, Füzéri Eszter. „Ekkor odajött hozzám Dr. Zacher Gábor, hogy a táblát nézem-e, mert ő fogja ellátni, és ne zaklassam a kollégáit, sokat kell várni. A doktor minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, hiába mondtam neki, hogy anyukám egyre rosszabb állapotban van, az válaszolta: majd sorra fog kerülni. 16 óra 45 perc körül végeztek egy általános vizsgálatot nála, tehát közel 5 órát feküdt ellátatlanul. 20 óra tájékán ismét megvizsgálták, a sürgősségi osztályon először, ekkor már azt közölték velünk, hogy a korábbinál is nagyobb a probléma, egy komoly szívműtét lesz, ugyanis belülről vérzik a szíve. Majd CT-vizsgálatra vitték, és előjegyezték sürgősségi műtétre. De további másfél óráig nem történt semmi” – tette hozzá Eszter.

Később az asszony epilepsziás rohamot kapott, és 22 óra 20 perckor elhunyt.

Mintegy 10 óra alatt mindössze ennyit tudtak tenni érte a Honvédkórház szakemberei.

„Mivel véleményünk szerint emberi mulasztás történhetett, ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőfeljelentést tettünk a területileg illetékes rendőrkapitányságon” – tájékoztatta a bűnügyi portált az elhunyt lánya.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »