Orban: a PNL nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

A PNL-s törvényhozók részt vesznek a PSD által benyújtott bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján, szavazni azonban nem fognak – jelentette be hétfőn Ludovic Orban, a PNL elnöke.

“Úgy döntöttünk, hogy a PNL törvényhozói ott lesznek a teremben, de nem fognak szavazni. A PSD-n belüli, maffiózó típusú viszályok, amelyeknek semmilyen közük nincs az országhoz, súlyos politikai válságot okoztak, és rendkívül rossz fényben tüntetik fel Romániát, ugyanakkor az ország gazdaságát és a társadalmat is negatívan érintik. Felhívjuk a kormánypárt figyelmét, hogy oldja meg ezt az általa okozott, számunkra felfoghatatlan krízist (…) Ma abban a helyzetben vagyunk, hogy egy szélhámos önkényesen elfoglalta a Victoria-palotát, és nem tudjuk, hogy a parlamentben megvan-e még az a többség, amely a nép akaratát tükrözi” – mondta Ludovic Orban.

A párt elnöke hozzátette, bízik kollégáiban, szerinte mindenki tiszteletben tartja majd a párt döntését, és nem fogják megszavazni a bizalmatlansági indítványt. (agerpres)A


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »