Orbán egy tesztpálya alapkőletételénél sem ment el a migránskérdés mellett

Orbán egy tesztpálya alapkőletételénél sem ment el a migránskérdés mellett

A zalaegerszegi tesztpálya új autók, köztük önvezető járművek fejlesztésére lesz alkalmas 40 milliárdból.

Orbán Viktor miniszterelnök a pénteken a zalaegerszegi tesztpályánál alapkőletételénél tartott beszédében kiemelte, hogy a beruházással „Magyarország felkerül a járműipari kutatás-fejlesztés és tesztelés világtérképére, mi magyarok pedig teszünk egy lépést, hogy Közép-Európa egyik járműipari fellegvárává váljunk”. Ezt követően sorolta azokat a technológiai lehetőségeket, gazdasági előnyöket, melyet az új pálya nyújthat az ország számára. Hangsúlyozta, hogy a pálya uniós támogatás nélkül valósul meg, vagyis  szerinte “saját erőből is képesek vagyunk európai és világszintű teljesítményre”.

Hozzátette, hogy kapcsolódó beruházásként napokon belül döntés születik a Zalaegerszeget és az M7-es autópályát összekötő gyorsforgalmi út még hiányzó forrásairól, a tervezés már megindult, a határidőket tartani lehet.

A magyar munkavállalókra gyakorolt hatás kapcsán Orbán Viktor kifejtette „magyar Magyarországot akarunk, a mi munkaerő-tartalékainkat akarjuk mozgósítani, nem akarunk bevándorlókat, migránsokat”. A miniszterelnök beszédét több száz meghívott között hallgatta a Bosch, a Continental, az Ericsson, a General Electric, a Flextronics, a Huawei vagy a Nokia képviselője, valamint a brit, a japán, a német és az osztrák nagykövet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »