Orbán: Ha nincs munka, nincs önbecsülés, jövőkép és gyermekvállalás sem

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

Orbán Viktor megnyitóbeszédében kifejezte Magyarország tiszteletét és nagyrabecsülését a szervezet iránt, kiemelve, hogy a WHO egy globális szervezet.

Mint mondta: a világ vitáinak középpontjában ma a nemzetállamok és a globalizmus vitája áll. A globális renddel szemben erős kritikákat hallani, lázadásokat is tapasztalunk, sok globális szervezet él át nehéz napokat. Eközben a globális intézmények bírálata közepette soha egy bíráló hangot sem lehet hallania  WHO kapcsán, mindenki belátja, hogy egy olyan szervezetről van szó, amelyre mindig szükség van minden körülmények között – tette hozzá.

Magyarország is úgy érzi – folytatta -, hogy meg kell védeni a szabadságát “birodalmi politikai törekvésekkel” szemben, ám ez az álláspont nem a globális intézmények szükségességét tagadja, sokkal inkább megpróbálja összehangolni a nemzetek feletti szintet a nemzeti szuverenitással.

“Önök a globális intézményeket gyakran bíráló ország vendégei ma, de ez a bírálat nem terjed ki a WHO-ra, sőt éppen fordítva: a WHO iránti nagyrabecsülés és tisztelet országában vannak” – összegezte a kormányfő, úgy fogalmazva: Magyarország – mint a szervezet elkötelezett tagja – a WHO mellett áll, “számíthatnak ránk, és mi is szeretnénk számítani a jövőben önökre”.

Nagy gond a népességfogyás 

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hírdetés

A tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett, “nem a bajt kell a nyakunkba venni, azzal csak tetéznénk azt”. Európának mindene megvan ahhoz, hogy célzott egészségügyi programokat indítson az arra leginkább rászoruló térségekben – fejtette ki.

Ha nincs munka, nincs jövőkép sem

A kormányfő ismertette a résztvevőkkel a Magyarországon jelenleg futó munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akciótervet.

Az első akcióterv a munkanélküliség felszámolását tűzte ki célul. Ha ugyanis nincs munka, nincs önbecsülés, jövőkép és gyermekvállalás sem – fogalmazott a miniszterelnök. Elmondta: két év alatt a 12 százalékos munkanélküliségi arányt 4 százalék közelébe csökkentették.

A második akcióterv a demográfiai akcióterv, amely a népességcsökkenés lassítását, megállítását és a népesség növelését tűzte ki célul.

Hat évvel ezelőtt 1,25 százalék volt a teljes termékenységi arányszám, a hat év alatt ez a szám 1, 49-re emelkedett, az akcióterv célja pedig az, hogy a teljes arányszám 2,1 százalék legyen, vagyis, hogy a nemzeti közösség biológiai értelemben reprodukálja saját magát – fogalmazott.

A Orbán: Ha nincs munka, nincs önbecsülés, jövőkép és gyermekvállalás sem bejegyzés először Polgár Portál-én jelent meg.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »