Orbán Viktor a kereszténység Európa történelmét formáló szerepét említette Bibinek – szerintünk eltévesztette a házszámot

Orbán Viktor a kereszténység Európa történelmét formáló szerepét említette Bibinek – szerintünk eltévesztette a házszámot

A visegrádi négyek (V4) és Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök budapesti találkozójának első napján az izraeli kormányfő zárt ülésen okította a magyar, cseh, szlovák és a lengyel miniszterelnököt a többi között arra, hogy Európának, s azon belül az említett négy országnak miként kellene viselkednie Izraellel, illetve a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának hazájával. Csakhogy valamelyik, feltehetően súlyos mértékben antiszemita nyitva hagyta a mikrofonokat, s ezért Bibi hegyi beszéde és a négy megalázkodó kormányfő ámenjei egyenesen a szomszédos teremben várakozó újságírók fejhallgatóiban landoltak.

A Má’áriv című izraeli napilap beszámolója szerint az izraeli miniszterelnököt Budapestre elkísérő küldöttség tagjainak többsége úgy vélte, hogy ezúttal csupán technikai malőrről volt szó, nem pedig szándékosságról. A botrányos kiszivárgás (vagy kiszivárogtatás) után Izraelben egészen másfajta föltételezés is napvilágot látott: Netanjáhu igenis előre tudott róla, hogy szavai a zárt megbeszélésen kívül is hallhatók lesznek, ezért beszélt célratörően és eltökélten a négy visegrádi miniszterelnökkel. A mintegy húsz percig tartó kiszivárgás – miután Bibi már elmondta a lényeget – állítólag azzal ért véget, hogy a visegrádiak számára minden szempontból etalonnak számító Bibi egyik tanácsadója fölfedezte a technikai tévedést, és erre figyelmeztette a békegalambot.

A Má’áriv már napokkal ezelőtt közölte a zártkörű megbeszélésről kiszivárgott megszólalásokról az újságírók által megejtett hangfölvétel leírt változatát, amelyből kiragadunk egy-két érdekes gondolatot, ha szükségét látjuk, hozzátesszük a zárójeles megjegyzéseinket, magyarázatainkat:

Bibi a négyeknek: „Mi elbírunk az Iszlám Állammal”. (Főleg úgy, hogy az utóbbinak esze ágában nincs Izraelt támadni, miközben a zsidó állam katonai és egyéb segítséget nyújt neki, például azzal, hogy kitalált ürüggyel rendszeresen támadja a törvényes szíriai kormány hadseregét, a Golán-fennsíkon keresztül hadi felszerelést juttat el a dzsihadista szervezeteknek, izraeli kórházakban ápolják a harcokban megsebesült terroristákat. Izrael bizonyítottan támogatja többi között a szíriai kormánycsapatok ellen harcoló Forszán el-Dzsaulán nevű dzsihadista terrorszervezet – H. J.) „Mi okésak vagyunk az Iszlám Álammal szemben, de Iránnal nem vagyunk okésak” (Ismételte meg korábbi gondolatát bikkfanyelven Netanjáhu. Mindenki számára világos, hogy Izraelnek nem az őt egyáltalán nem támadó Iszlám Állam és a vele együttműködő többi dzsihadista terrorszervezet az ellensége, hiszen ezek a polgárháborúnak álcázott, 2011-ben megindított nemzetközi terrortámadás keretében mára szinte teljesen meggyengítették Izrael egyetlen ütőképes közel-keleti katonai szövetségét, a Teherán-Damaszkusz-Hizbulláh tengelyt – H. J.)

„A mi tapasztalatunkat alapul véve, biztosítsák a határokat! A szabad kereskedelem híve vagyok, támogatom azt, hogy mindenhonnan érkezzenek a termékek, de ne az emberek. Lezártuk az Egyiptommal közös határunkat”. (Ez lehet az a pont, amiért Orbán Viktor Bibit mint az Európát elárasztó migránshullám feltartóztatására irányuló erőfeszítések fontos résztvevőjeként tömjénezte. Nos, ez sem igaz, mert Izrael az Egyiptommal közös határának erődszerű védelmét nem Európa védelmében építette ki, hanem elsősorban azért, hogy megakadályozza a néger gazdasági betolakodók számának növekedését Izraelben, illetve meggátolja a fegyvereknek a Sínai-félszigeten keresztüli becsempészését Izrael és a Gázai övezet területére – H. J.)

Hírdetés

„A következő fontos pont, amiről szeretnék szólni, az a humanitárius segítségnyújtás: a Golán-fennsíkon a határkerítéstől több száz méterrel, de már a mi oldalunkon (1967-ben megszállt, majd a nemzetközi jogra, a BT-határozatokra fittyet hányva bekebelezett szíriai területről van szó – H. J.) katonai kórházat (helyesen: tábori kórházat – H. J.) építettem (sic!), több ezer szíriait helyeztünk el benne – gyermekeket, asszonyokat, szörnyű dolgokat (sic!). A mi költségünkön onnan aztán a mi közkórházainkba szállítjuk őket.” (Ami szintén hazugság. Valószínűleg kerülnek izraeli kórházakba a Golán-fennsík szíriai részén folyó harcokban megsebesült gyermekek és asszonyok is, ám a többségük megsebesült fegyveres dzsihadista, amely tényt a fennsíkon élő drúzok már többször is megerősítették, dokumentálták – H. J.) „A kórházainkból szabadon visszatérhetnek Szíriába. Nyugodtan visszatérhetnek oda, mert nem fényképezzük le őket”. (Ezen nem is csodálkozunk… – H. J.)

Az ócska, átlátszó és hazug propagandát a Szíriában megsebesült, Izraelben gyógykezelt sebesültekről, a szavakat az ő szájukba adva Bibi így folytatta: „Azt mondják nekünk: egész életünkben azt mondták nekünk, hogy maguk, izraeliek sátánok, de most már látjuk, hogy az irániak a sátánok, s maguk az egyetlenek, akik törődnek velünk” – mesélte Bibi a visszakérdezni nem merészelő négy visegrádi miniszterelnöknek.

Bibi konkrét utasítása (természetesen csak javaslat formájában – H. J.) a bábuként viselkedő négy kormányfőnek a következő volt: „Ennek a találkozónak az lehet a folytatása, hogy önök felhívják Európa más részein a hivatali kollégáikat. Segítsenek önök kétszeresen Európának: először, ne gyengítsék azt az egyetlen, európai értékekkel rendelkező, európai érdekeket képviselő nyugati országot (Izraelt – H. J.), amely megakadályozza az Európába irányuló még nagyobb tömegbevándorlást. Ezért hagyjanak föl Izrael támadásával, e helyett inkább kezdjék el támogatni Izraelt!”, javasolta Bibi a négy bólogató Jánosnak.

„Európának el kell határoznia, hogy élni és virágozni akar, vagy eltöröltetni és eltűnni (…) Nem vagyok politikailag korrekt (…), persze tudom, hogy ilyesmit mondani sokkhatásszerű (…), ez vicc (…), de az igazság akkor is igazság marad: Európa biztonsága, Európa gazdasági jövője – e két dologért való aggódás vezet az Izraellel szembeni politika megváltoztatásához (…) Nézzék csak meg a Közel-Keletet: Európa Izraelben végződik. Így igaz. Kelet-Izraelben végződik Európa. (Az ennél egy kicsit frappánsabb mondást Metternich kancellárnak tulajdonítják, aki úgy vélte: a Balkán a bécsi Kärtner Straßénál kezdődik – H. J.)

Orbán Viktor ezután e szavakkal fordult a gázai mészároshoz: „Bendzsámin (így, angolosan – H. J.), mi határozottan emlékezünk arra, hogy kétezer évvel ezelőtt történt valami Jeruzsálemben, amelynek némi kihatása azért van Európára. S így aztán érti”. (Orbán valószínűleg a Kr. u. 33-ban bekövetkezett keresztre feszítésre, a feltámadásra, vagy Jézusnak az ezt megelőző jeruzsálemi tevékenységére gondolt, ami nem biztos, hogy elnyerte Bibi tetszését – H. J.)

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »