Összeomlik a Kártyavár – Spacey zaklatásai miatt felfüggesztik a sorozat forgatását

Összeomlik a Kártyavár – Spacey zaklatásai miatt felfüggesztik a sorozat forgatását

A sorozatban főszerepet játszó Oscar-díjas színész, Kevin Spacey körül azután kezdett el minden kártyavárként összeomlani, hogy egy másik színész, Anthony Rapp vasárnap a nyilvánosság elé állt, és elmondta: 1986-ban Spacey szexuálisan zaklatta. Rapp akkor még csak 14 éves volt, Spacey pedig 26. (A részletekről ebben a cikkünkben írtunk.). Spacey úgy reagált, nem emlékszik az esetre, részeg volt, ugyanakkor bejelentette, hogy homoszexuális férfiként éli tovább az életét. Az Oscar-díjas színész reakciója felháborodást keltett a közvéleményben.

Bár a Netflix állítólag már korábban eltervezte, lezárja sikersorozatát, mégis a botrány hatására jelentették be, hogy a Kártyavár hatodik évada lesz az utolsó. Továbbá a Netflix és a Kártyavár producere, a Media Rights Capital hétfőn közös közleményében „mély aggodalmának adott hangot” a sorozat sztárját ért vád miatt.

Hírdetés

Eközben Spacey-t egy újabb férfi vádolta meg szexuális zaklatással. A filmes Tony Montana elmondása szerint a színész még 2003-ban zaklatta egy Los Angeles-i bárban. A részeg Spacey állítólag fogdosni kezdte ágytájékon Montanát, aki a bárpultnál szeretett volna egy italt rendelni. Spacey odament hozzá és arra próbálta rávenni, hogy menjen vele haza. Montana csak úgy tudott tőle szabadulni, hogy hátracsavarta Spacey hüvelykujját. Később a mosdóba is követte, de Montana odaszólt a színész egyik barátjának, hogy ideje lenne hazavinnie a barátját, ezután mindannyian elhagyták a bárt.

Az Old Vic színház, melyet Spacey 2004 és 2015 között vezetett, közleményt adott ki, amelyben azt kérik, hogy ha vannak még a színésznek áldozatai, akkor jelentkezzenek. A Netflix pedig újabb bejelentéssel állt elő: felfüggesztik a Kártyavár hatodik évadának a forgatását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »