Ötvenmilliárdból árnyékolják le a Groupama Arénát

Csaknem 50 milliárd forintos beruházás keretében építi meg a Wing Zrt. a Magyar Telekom Csoport új székházát – tájékoztatta az ingatlanfejlesztő kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az új épületet a Telekom hosszú távon veszi bérbe, és itt helyezi el budapesti, irodai munkát végző dolgozóinak nagy részét.

A beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az UniCredit Bank Hungary, az UniCredit Bank Austria és a K&H Bank.

A székházat várhatóan 2018 második felében adják majd át, az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 ember befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetmétert adnak bérbe piaci alapon. Az építkezés mintegy 1000 embernek teremt munkát.

A közlemény szerint az Üllői út és Hungária körút csomópontjában felépülő épület innovatív, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaház lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje.

A Wing Zrt. 15 éves fennállása óta több mint 400 ezer négyzetméter ingatlant fejlesztett, melyek közé tartozik például a Millenáris Irodaházak, az Átrium Park és a Hegyvidék Bevásárlóközpont. Tulajdonrésszel bír továbbá a MOM Park Bevásárlóközpontban és a hozzá tartozó MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban.

A nyilvános adatbázis szerint az ingatlanfejlesztő értékesítési nettó árbevétele 521 millió forintra csökkent 2014-ben, az egy évvel korábbi 559,5 millió forintról. Mérleg szerinti eredménye a 2013-ban elért 2,36 milliárd forint után 1,5 milliárd forint volt 2014-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »