Péntekre rántja össze a rendkívüli parlamenti ülést a Fidesz a "csicskatörvény" ügyében

A Fidesz frakcióvezetője szerint várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak. Kósa Lajos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón kiemelte: meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy az illegális pártfinanszírozást megakadályozni hivatott javaslatból csak a feles parlamenti támogatást igénylő részeket fogadták el. Most azért kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívást – holott a határidőből szeptemberben sem csúsznának ki -, mert azt mondták, a választási törvényekhez “nem nyúlunk hozzá” a választást megelőző fél évben – közölte.

A frakcióvezető bizakodását fejezte ki, hogy sikerül kompromisszumot összehozni, és meglesz a szükséges kétharmados támogatás, ha nem, akkor a törvény feles támogatást igénylő részeit is “le kell szavazni”. Kósa Lajos véleménye szerint a kérdést aktuálissá teszi a Jobbik plakátügye, amelyben az áfa- és a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

(MTI)

A jobbikosok a Holdról is visszatérnek, ha lesz kényszerszavazás – A fiatal demokraták már "plakátolnak"

Nem nyugszik a Fidesz a leszavazott plakáttörvény ügyében

Áder visszaküldte a plakáttörvényt

Nem tudta megszavaztatni a Fidesz a Jobbik plakátkampányát ellehetetleníteni hivatott törvénymódosítását

Szárnyaló színvonalú politikai közbeszéd: Kósa "lex csicskának" nevezi a törvényjavaslatukat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »