Perre megy a menesztett színházigazgató

Perre megy a menesztett színházigazgató

A tavaly márciusban, indoklás nélkül menesztett színházigazgató, Kiss Csaba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: úgynevezett biztatási kártérítésről van szó, miután menesztését követően Szabó Máté megbízott ügyvezető személyes egyeztetés nélkül kivette a miskolci színház 2015/2016-os évadának kész műsortervéből azt a két előadást, amelyet rendezőként ő jegyzett volna.

Kiss Csaba szerint ez akkor történt, amikor már lényegében minden színháznak összeállt az évadterve, így neki esélye sem maradt, hogy a következő 8-10 hónapban rendezőként másutt munkát vállalhasson. A volt direktor abban bízik, hogy a Miskolci Járásbíróság a bizonyítékok és több hasonló, precedensértékű per tapasztalata alapján rövidesen ítéletet hirdet.

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója a lapnak azt nyilatkozta: véleménye szerint Kiss Csaba biztatási kártérítési igénye nem megalapozott, mivel azonnali hatályú felmentés előtt saját magát bízta meg a rendezéssel, tehát „önmagát biztatta”

Kiss Csabát tavaly márciusban azonnali hatállyal menesztette a színházat fenntartó Miskolc város közgyűlése. Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) polgármester a döntést a sajtónak azzal indokolta: jelzések érkeztek a színházból, hogy hatalmas a feszültség a társulat és az igazgató között. A színház művészeti tanácsa Kiss Csaba menesztése után közleményt adott ki, amelyben azt írták: megalapozottnak tartják a döntést, és a színház belügyének tekintik a történteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »