Polgármesterek a bérunió mellett

A településvezetőknek több gonddal kell szembenézniük, ezek közül a legsúlyosabb az elvándorlás, illetve a belső migráció következtében lassan teljesen kiüresedő, elnéptelenedő falvak és városok életben tartása. Az elvándorlás visszaszorításának érdekében és egy jobb életszínvonal reményében Lengyel Róbert, a Magyar Polgármesterek Közösségének elnöke és Gyöngyösi Márton, a béruniót kezdeményező Európai Polgári Bizottság vezetője együttműködési megállapodást kötöttek – áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.

Kelet-Közép-Európa lassan kiürül. A munkaképes korban lévő, szakképzett emberek tömegével hagyták el hazájukat vagy erre készülnek. Ha a fiatal, tehetséges társadalmi réteg elvándorol, az nemcsak társadalmi katasztrófához vezet közép- és hosszú távon, hanem a nyugdíj- és a szociális ellátórendszer összeomlásához is. Az oktatási és egészségügyi rendszer fenntarthatatlanná válik. A nagy állami ellátórendszerek veszélybe kerülnek, ha az ezek működését biztosító aktív réteg más országban keres és talál boldogulást. A keleti és nyugati munkavállalók jövedelmei közötti eltérés mára már annyira égető probléma, hogy a francia elnök, valamint az osztrák, cseh és szlovák vezetők közötti csúcstalálkozó egyik fő témája az egyenlő munkáért egyenlő bért elve volt, mely pontosan megfelel béruniós kezdeményezésünk jelszavának.

"A bérunió egy új Európa-terv, mert egy igazságos és szolidáris Európai Unióban szeretnénk élni, ahol mindenki a szülőföldjén boldogulhat" – olvasható a jobbikos közleményben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »