Politico: helyet cserélni látszik a Fidesz és a Jobbik

A magyar politikáról közölt cikket a Politico. Véleményük szerint helyet cserélni látszik a Jobbik és a Fidesz a magyar jobboldalon.

A lap szerint a közelgő magyarországi választások előtti helyzet egyre jobban hordozza magán egy agresszív kampányidőszak jegyeit. Augusztus 14-én megjelent cikkükben arról is írtak, hogy helyet cserélni látszik a Fidesz és a Jobbik a magyar jobboldalon.

A lap szerint, hacsak a töredezett baloldali és liberális pártok nem egyesülnek, akkor a közelgő 2018-as parlamenti választás lényegében két résztvevős versenyfutássá változhat, a szerintük nacionalista, bevándorlás-ellenes és nagyban oroszbarát jobboldali pártok között.

Hírdetés

Vona Gábort is megszólaltatták, aki elmondta, hogy

a Jobbik egy átváltozáson ment keresztül, és egy radikális rétegpártból egy kormányzásra alkalmas néppárt nőtt ki belőle, amíg a Fidesz egy kormányzó néppártból egy olyan szélsőséges párttá változott, ami bármit hajlandó megtenni a hatalomért.

A Jobbik elnöke kifejtette azt is: úgy látja, hogy a most is folyó Soros-ellenes kampánnyal a Fidesz megpróbálja begyűjteni a Jobbik jobbszárnyának szavazóit, mivel az ország polgári, konzervatív rétegének egy egyre nagyobb szelete fordult a Jobbik felé.

(Politico – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »