Pusztító erejű hurrikán csaphat le Texasra

Pusztító erejű hurrikán fenyegeti Texas államot: szelének sebessége meghaladhatja az óránkénti 200 kilométert is – jósolta csütörtökön az Egyesült Államok Országos Hurrikánközpontja.

A vihar várhatóan pénteken éjjel csap le délről érkezve a szárazföldre és egyes területekre akár 50-90 centiméter esőt is zúdíthat a hétvégén. Két partmenti megyében – Calhounban ás San Patricióban – kötelezővé tették, hogy a lakosság elhagyja otthonát, mert akár három méter magas hullámok is településeikre törhetnek. Az evakuálás 90 ezer embert érint – írja az MTI.

Maga Donald Trump amerikai elnök sem veszi félvállról a hurrikánt: Twitter-üzenetben kérte a fenyegetett lakosokat, hogy készüljenek fel a viharra, amely napokon át tarthat.

A Guardian beszámolója szerint Greg Abbott texasi kormányzó katonai helikoptereket állított szolgálatba Austinban és San Antonióban a kutatási és mentési feladatok, valamint a sürgősségi evakuálás ellátása érdekében.

Az Egyesült Államok meteorológiai szolgálatának vezetője közölte: a hurrikán komoly veszélyt jelent Texas lakosai számára. 

Az emberek hallgatnak a figyelmeztetésekre, az élelmiszerüzletek előtt már csütörtökön hosszú sorok kígyóztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »