Pusztító viharok tomboltak országszerte

Már sérültjei is vannak a napok óta tomboló viharoknak az országban. Győrben egy két nőre szakadt rá egy hatalmas faág. Szabályosan beszorultak alá, a tűzoltók szabadították ki őket. Országszerte több helyen is lecsaptak a zivatarok, volt ahol szélvihar és jégeső tombolt – hangzott el az M1 Híradójában.

A viharban két nő is megsérült. Ők a szálloda udvarán ültek, amikor a zivatar hirtelen lecsapott. Egy 20 méter magas fa ága szakadt rájuk. A hatalmas fadarab alól ki sem tudtak mászni, a tűzoltók szabadították ki őket.

Hírdetés

A győri tűzoltók motoros fűrésszel vágták le a fa ágát, úgy szabadították ki a sérülteket a fa alól és átadták a mentőszolgálatnak. Hatalmas szélvihar tombolt Tatabányán is a péntek reggeli órákban. A sűrű esőtől pedig szinte alig lehetett látni.

Nyíregyházán a leszakadó faágak és a kidőlt fák a közlekedésben is problémát okoztak.

Debrecenben is a tűzoltók segítségére volt szükség. Itt is a leszakadó faágak okoztak gondot. Több vezeték is megrongálódott. Országszerte több tucatszor riasztották a katasztrófavédelem munkatársait.

A hét közepén a borsod megyei Megyaszón okoztak brutális pusztítást a viharok. A faluban most újabb károk keletkeztek az esőzések miatt.

Az ország több megyéjében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben: heves zivatarokra lehet számítani.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »