Rablók támadását hiúsította meg egy 93 éves férfi Miskolcon

Csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségkísérlete egy 26 éves férfi és egy 16 éves lány ellen – közölte az ügyészség.

A tájékoztatás szerint a vádlottak, valamint a társaságukban lévő 11 éves fiú Miskolc belvárosában sétáltak az elmúlt év augusztusában, mikor elhatározták, hogy a náluk lévő gázspray-t használva valakitől – lehetőség szerint egy idős személytől – pénzt fognak szerezni, amit majd egymás között elosztanak. A város főutcáján felfigyeltek a 93 éves férfira, akit követtek a közelben lévő lakásáig. A kapu előtt körbevették az idős embert és a vádlottak gyermekkorú társa megkérdezte tőle a pontos időt, majd amikor a sértett az órájára nézett, a férfi a gázsprayvel az arcába fújt.

A vádlottak végül nem tudtak elvenni semmit a sértettől, mert a férfi segítségért kiáltott, közben pedig ő is elővette a zsebében lévő paprika spray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, míg a szabadlábon lévő – bűnsegédként vádolt – fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »