Reszket a mocskos européer elit, hogy mások is mennek – újabb tervvel marasztalnák a távozni kívánókat

Európának most iránymutatásra van szüksége, Németország és Franciaország ezért pedig különösen felelősséggel tartozik – mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyi tárcavezető a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak (FAS). A Brexitre tekintettel „közös kötelesség azon dolgozni, hogy hasonló fejlemény Európa más részein ne ismétlődhessen meg” – szögezte le.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Ennek fényében Steinmeier és francia kollégája, Jean-Marc Ayrault szombaton Berlinben közös tervezetet kíván terjeszteni az EU négy további alapító tagorszűgának – Belgium, Luxemburg, Hollandia és Olaszország – külügyminiszterei elé.

Hírdetés

A dokumentumban egy olyan rugalmas Európa tervét vázolták fel a tárcavezetők, amely több teret adna azoknak a partnerországoknak, aki az integráció további lépéseit nem akarják vagy nem tudják véghezvinni.

„Németország és Franciaország sajnálattal veszi tudomásul, hogy a brit nép az EU-ból való kilépés mellett döntött” – idézte a tervezetet a FAS.

A Brexitre tekintettel „közös kötelesség azon dolgozni, hogy hasonló fejlemény Európa más részein ne ismétlődhessen meg” – szögezte le a francia és a német külügyminiszter.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »