Rezník: nem lesz tömeges elbocsátás a közmédiában

Rezník: nem lesz tömeges elbocsátás a közmédiában

POZSONY. A közszolgálati szlovák rádió és televízió személyzeti szempontból stabil, és nem fenyeget tömeges elbocsátás. A személycserék folyamatosak, semmiképpen nem fenyegetnek forradalmi változások – mondta el a SITA ügynökségnek Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatója.

„Minden egyes emberrel, aki távozott, bármikor merek találkozni, és normálisan el tudok vele beszélgetni” – állapította meg a SITA ügynökségnek adott interjúban Rezník.

A legjobb munkáltató trendje

A személyzeti változások a harmadik és negyedik tévécsatorna kiépítésével és az RTVS online szolgáltatásainak megerősítésével vannak összefüggésben. Érkezni és távozni is fognak még emberek.

„Fontos, hogy mindannyian higgyünk abban, hogy sikerül valóra váltani a víziónkat. Ebben a pillanatban ez nem 4-5-8 emberről szól, hiszen az RTVS-nek körülbelül 1500 alkalmazottja van, és mindannyian minőségi munkaerők kell, hogy legyenek.  Hiába lesznek fantasztikus topmenedzserek, ha a középvezetői réteg nem lesz rendben, de úgy vélem, az RTVS továbbra is folytatni fogja a legjobb munkáltató trendjét” – véli Rezník. Szerinte az RTVS sikeresen együttműködik a fiatal, tájékozott, okos és dolgos emberekkel, ez látható a rádió és a televízió eredményein is.

A külsősök szívesen lennének belsősök

Jaroslav Rezník kijelentette, nem ismétlődik meg az RTVS-ben a tömeges elbocsátás. „Jelenleg 1500 körül van az alkalmazottak száma az RTVS-ben. A Cseh Televíziónak önmagában van 3000 alkalmazottja. A Cseh Rádiónak 1800 alkalmazottja van, csak, hogy összehasonlítsam az összehasonlítható dolgokat. Ez azt jelenti, hogy a végtelenségig lehet „gyilkolni” a költségeket azáltal, hogy elbocsátják az embereket, de a végeredmény visszavág, ellenünk fordul. Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni” – hangsúlyozta a közmédia vezérigazgatója a SITA ügynökségnek adott interjúban.

Nagyon sok külső munkatárs lenne belső, bár néhány évvel korábban még megfelelt nekik a szerződéses munkaviszony. Rezník szerint a belső munkatársak lojalitása más, mint a szerződéses munkát végző személyeké.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »