Ringo előtt emel kalapot a most előkerült George Harrison-dal

A Beatles egykori gitárosának eddig ismeretlen dala került elő egy zongoraszék fiókjából – számolt be a különleges felfedezésről a zenész özvegye, Olivia Harrison.

A hetvenes évek elején írt Hey Ringo című szerzeményt George Harrison zenésztársának és barátjának, a dobos Ringo Starrnak ajánlotta. A szöveg egy intim vallomás arról, hogy Ringo hiányában Harrisonnak sosem ment igazán jól: „azt akarom, hogy tudd, nélküled a gitárom túl lassan játszik (…), sohasem hallottam senkit, aki úgy dobolna, ahogy te.” Olivia Harrison elárulta, 2001 novemberében elhunyt férje a dalait mindig kis füzetekbe jegyezte le, amelyeket aztán íróasztalok vagy épp a zongoraszékek fiókjába rejtett. Oxfordshire-i otthonukban így az özvegy szerint rengeteg ismeretlen dal bújhat meg, de mint mondta, nem szívesen zavarja meg az ilyen „időkapszulák” nyugalmát.

Harrisont egyébként két hete az NME angol zenei szaklap olvasói a legjobb Beatles-muzsikusnak választották. A szavazás apropóját az adta, hogy június 1-jén jelent meg ötven éve az együttes legendás albuma, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.06.19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »