Riportsorozat a migránshelyzetről Európában – cipőt vágni a szenegálihoz

Riportsorozat a migránshelyzetről Európában – cipőt vágni a szenegálihoz

THE TIMES

A mai nappal a jobboldali brit Times napilap sorozatot indított. Tudósítóit elsősorban Olaszország és Líbiába küldte, hogy a helyszínen nézzenek körül a migránshelyzetről. 

A riportok közül az érdekesebbekkel itt találkozni fognak.

Ez az első: a szicíliai Catania városából jelentkezik Tom Kington:

A szicíliai piaci árus ránézett az utcán lejjebb kufircáló szenegáli migránsokra, akik hamis márkájú melegítőket árultak. Majd másodszor is azt mondta az újságírónak: „Nem vagyok rasszista”.

Később hozzátette Tomnak: „De Európában van egy civilizáció, miközben ezek a dzsungelből jönnek, nem akarnak adót fizetni, nem váltanak ki engedélyt és félretolják a segítőmet. Úgyhogy ez volt, amikor hozzájuk vágtam a cipőt”.

Amikor Orazio Salice hozzájuk vágta a cipőt, 15 perces utcai csata kezdődött a Piazza Carlo Albert piacon. Szenegáli utcai árusok dobáltak piaci bódédarabokat, sőt lámpavasdarabokat is egymásnak.

Az 54 éves Salice erre beugrott fehér furgonjába és nekik hajtott, hogy szétkergesse őket. Majd rükvercbe kapcsolt, hogy a mögötte összeseregletteket is szétkergesse.

Ez a csata július 19-én  zajlott le, és a rendőrség vizsgálja. Az Etna hegység árnyékában élő 300 000 lakosú kikötővárosban az olasz kereskedők addig segítették az afrikai árusokat, hogy elkerüljék a rendőröket. De miután több mint 600 000 migráns is érkezett Olaszországba az elmúlt négy év alatt, a helyiek egyre többször mondják, hogy „basta”, azaz elegük lett. Így azzal, hogy elárasztják Catania városát.

Több kereskedő is mondta, hogy a választásokon a migránsellenes 5 Csillag Mozgalomra akar szavazni.

Több kereskedő is mondta, hogy a választásokon a migránsellenes 5 Csillag Mozgalomra akar szavazni.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »