Rubik-kocka-reklám még nem volt ilyen menő!

Rubik-kocka-reklám még nem volt ilyen menő!

Oliver Stone nagyjátékfilmet csinált az amerikai megfigyelési botrányt kirobbantó Edward Snowdenről. Az első tréler kulcsjelenetében pedig épp egy magyar fejlesztés játssza a főszerepet.

Nem kellett sokat várni, Laura Poitras Citizenfour (A négyes számú állampolgár) című dokumentumfilmje után máris érkezik az amerikai megfigyelési botrányt 2013 nyarán kirobbantó Edward Snowden történetét feldolgozó nagyjátékfilm, amelyet a politikai thrillerek rutinos rendezője, Oliver Stone jegyez.

A csaknem 50 millió dollárból leforgatott alkotás a tervek szerint szeptember 16-án debütál az amerikai mozikban.

A most kiadott első trélerben magyar szempontból külön öröm, hogy a Rubik-kockának talán sose volt ilyen menő reklámja, mint ebben a 2 perc 38 másodperces etűdben. Az összeesküvés-elmélet hívőinek pedig további csiklandós fűszert jelenthet, hogy eszerint a világon mindenhol körülrajongott magyar fejlesztéssel jártak túl az amerikai hírszerzés eszén. Aki nem hiszi, itt meg is nézheti!

A dobbantó fiatalembert Joseph Gordon-Levitt játssza majd, és e képsorok alapján elég jól elkapta Snowden savanyú, kimért, informatikus kocka karakterét. A hollywoodi igényekre szabott, szélesvásznú, színes-szagos akcióthrillerré alakított történetben ráadásul a dokumentumfilmes Poitras vagy épp a megfigyelési botrányt elsőként tálaló The Guardian-újságíró, Glenn Greenwald is kap színész alteregót.

Az amúgy állandó tartózkodási engedéllyel jelenleg is Moszkvában élő Snowden történetét az a Stone filmesíti meg, akinek dokumentumfilmjei mostanság a Kreml-közeli Russia Today hírtelevízióban is mennek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »