Semmibe veszi a miskolciakat a MIVÍZ igazgatója?

Ezt kérdezte keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője, miután a MIVÍZ igazgatója szerint a képviselőnek nincs joga vele találkozni, hogy szakmai megbeszélést folytassanak.

Pakusza Zoltán elmondta: a napokban, mint a miskolciak törvényesen megválasztott képviselője szeretett volna a Honszerző utcai híd ügyében – amely több száz embert érint – szakmai egyeztetést folytatni a MIVÍZ igazgatójával. Az időpontot telefonon előzetesen leegyeztették, ezt az igazgató írásban vissza is igazolta. Két nap múlva azonban az önkormányzati törvényre hivatkozva közölte, erre nincs a képviselőnek jogosultsága, tájékoztatott Pakusza. A politikus elképesztőnek nevezte ezt a hozzáállást. Felhívta a figyelmet: nincs olyan törvény, amely tiltaná, hogy Miskolc tulajdonában lévő cég vezetője szakmai megbeszélést folytasson miskolci önkormányzati képviselővel. „Véleményem szerint Bíró Vencel igazgató úr semmibe veszi a miskolciakat, amikor képviselőjüket nem fogadja” – közölte Pakusza Zoltán.

Hozzátette: megérti, hogy az igazgatónak – akinek hivatalos lakcíme Dunaharaszti – ez csak egy munkahely, de több tiszteletet érdemelnek azok az emberek, akiknek adóforintjaiból kapja a fizetését. Pakusza Zoltán végezetül felszólította a cégvezetőt, kérjen bocsánatot a miskolciaktól, és segítsen problémáik, többek között a hónapok óta húzódó Honszerző utcai híd rekonstrukciójának mielőbbi megoldásában.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »