Seszták jelentette be az új utánpótlásképző centrum létrehozását

Kárpát-medencei Kézilabda Akadémia néven utánpótlásképző centrum kezdi el működését szeptemberben Kisvárdán – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

„Amikor megvizsgáltuk, hogy hol vagyunk erősek itt, a régióban, és hol vannak utánpótlás-lehetőségeink a határon túl, akkor egyértelműen az volt az álláspont, hogy a kézilabda az egyik ilyen sportág. Ezért gondolta úgy a kisvárdai sportvezetés, a város vezetése, a magyar kormány sportot irányító minisztériuma, illetve államtitkársága, hogy igenis itt szükség van egy ilyen akadémiára” – nyilatkozott a Kölcsey Televíziónak a tárcavezető.

A kormány támogatásával megvalósuló akadémia szeptember elején kezdi meg a működését, az első évfolyamon 15 lány kézilabdázó és 15 fiú labdarúgó tanulhat. Az intézménynek otthont adó épület kivitelezése hamarosan elkezdődik. Amíg el nem készül, a Szent László gimnázium kollégiumában laknak majd a gyerekek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárda női kézilabdacsapata az 1990-es évek közepén a nemzetközi porondra is kijutott, és hosszú szünet után az elmúlt évben került vissza a hazai élvonalba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »