Sofőrjeinek napi bevételét is ellenőriztetné a Volánbusz

Olyan ellenőröket bíz meg a Volánbusz, akik nemcsak az utasok jegyét kérik el, de ha szükséges, a sofőr kasszáját is felülvizsgálják. A cég közbeszerzési eljárással keres szolgáltatót a feladatra, ráadásul azzal tennék érdekeltté az ellenőröket a hatékony felderítésben, hogy részesülhetnének a büntetések összegéből – írja a kormánypárti Magyar Idők pénteki száma.

A kiírás szerint a maga és alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon a revizorok feladata lenne a jegyek és bérletek ellenőrzése, esetenként az autóbusz-vezetők szolgálat közbeni elszámoltatására, „szó szerint kasszarovancsolására” – azaz a pénztár ellenőrzésére –, vitel- és pótdíjbeszedési feladatokra, valamint az ellenőrzésekkel kapcsolatos adminisztratív munkák elvégzése.

Az ellátandó szolgáltatási terület meglehetősen nagy, minden Volánbusz-járatra kiterjed, az ellenőrzéseket napi 24 órában kell végezni. A kiírás azt is megszabja, hogy december 31-ig 14 400 órában kell ellenőrizni az utasokat, de ezt a megrendelő egy évvel meghosszabbíthatja, ebben az időszakban pedig 54 ezer órát kell dolgoznia a pályázat nyertesének.

A befolyt pótdíjak összegéről a vállalkozónak havonta tételes teljesítés­igazolást kell kiállítania. Az ellenőrzést végző cégnek minden beszedett emelt pótdíj után jár a mindenkori emelt pótdíj és a mindenkori alappótdíj közötti különbözet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »